StoryEditorOCM
Svijetnesreća u bavarskoj

Obiteljska šetnja pretvorila se u užas: odlomilo se stablo, teško su ozlijeđeni majka i dvoje djece

Piše Vijesti SD
9. lipnja 2023. - 08:07

Na blagdan Tijelova u bavarskom Weißenoheu, obiteljska šetnja pretvorila se u užas.

Otac i majka su šetali sa svoje dvoje djece (4,8) kad je odjednom zapuhao vjetar uslijed čega se odlomio dio starog stabla i pao na obitelj. Teže su ozlijeđeni žena i dvoje djece od kojih je 8-godišnje dijete u komi, piše Fenix magazin.

Slučajno se na tom mjestu našlo dvoje šetača, oboje liječnika, te su odmah počeli s oživljavanjem djece.

– Nesreća se dogodila u četvrtak u Weißenoheu, naselju s oko 1.000 stanovnika, 25 kilometara sjeveroistočno od Nürnberga. Obitelj je šetala uz rijeku kada je nastala lagana oluja s nekoliko udara vjetra i očito dio trulog stabla se odlomilo i palo, rekao je Michael Munzert iz policije Gornje Franačke.

Dijete (8) je teško ozlijeđeno i stavljeno je u komu. Helikopterom je prebačeno u kliniku s neozlijeđenim ocem.

Drugo četverogodišnje dijete je teško ozlijeđeno i vozilom hitne pomoći prebačeno je u drugu kliniku s majkom koja je također ozlijeđena. U petak ujutro još se nije znalo u kakvom su stanju djeca.

Liječnici su slučajno prošli pored mjesta nesreće

– Ozlijeđeni su u nesreći imali puno sreće. Istom stazom slučajno su hodala dva liječnika. Vrlo brzo su im pružili prvu pomoć i uspješno reanimirali oba djeteta. Kad je stigla hitna pomoć, djeca su ponovno samostalno disala, rekao je Jürgen Schütz, voditelj tima hitne pomoći koji su izšli u četvrtak u akciju, piše Fenix magazin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 00:37