StoryEditorOCM
Svijettajna u japanu

Na plaži osvanula metalna kugla, o čemu je riječ? Izazvala je uzbunu, pozvana vojska i pirotehničari. Kruže teorije...

Piše VIJESTI/SD
22. veljače 2023. - 20:31

Reklo bi se da ljudima ne treba puno da počnu razmišljati o izvanzemaljcima i neidentificiranim letećim objektima. Odličan povod za to dala im je bizarna metalna kugla koju je voda izbacila na plažu Enshuhama u gradu Hamamatsu u Japanu.

Misteriozna kugla ima golemi promjer od 1,5 metra, presvučena je hrđom i ima nešto poput drške sa strane. Čudnu kuglu uočila je u utorak ujutro jedna mještanka, nakon čega je sve prijavila policiji.

 

image

Metalna kugla iz Japana podsjeća na glasovitu skulpturu ‘Prizemljeno sunce‘ Ivana Kožarića

Tom Dubravec/Cropix

Stigli su stručnjaci za eksplozive koji su je ispitivali u zaštitnoj opremi.

Lokalni mediji izvijestili su da su rendgenski snimci pokazali da je golema kugla bila šuplja te da stoga nije bilo opasnosti od eksplozije pa su ograničenja na plaži ukinuta u 16 sati, piše Sun.

Fotografije metalne kugle nepoznatog porijekla poslane su japanskim oružanim snagama na daljnje ispitivanje. Dio promatrača zagonetnu metalnu kuglu povezao je i s "velikim bijelim balonima" koje su nedavno oborili američki piloti, a jedan je u ponedjeljak viđen na Havajima. Međutim, oni se ne mogu dovesti u izravnu vezu s metalnom kuglom s japanske plaže.

Naravno da događaj ovakvog kalibra nije mogao proći bez odjeka na društvenim mrežama, među ostalim i na Twitteru. Pri tome su najčešća asocijacija izvanzemaljci i NLO-i. "Dolaze, stigli su...", napisao je fatalistički jedan korisnik.

Dok se čeka stručna ekspertiza velike metalne kugle, koja podsjeća i na podmorsku minu, japanska obalna uprava uklonit će kuglu s plaže. Puno teže bit će ukloniti spekulacije.

image

Kugla podsjeća i na podmorsku minu poput ove engleske iz Prvog svjetskog rata

AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2023 16:10