StoryEditor
Svijet'sumnjiva situacija'

Lažna uzbuna u nizozemskoj zračnoj luci: čitavu dramu izazvao pilot koji je slučajno uključio alarm za slučaj otmice

Piše JL
6. studenog 2019. - 22:21
2019-11-06T194009Z_223829868_RC2V5D9IB3QN_RTRMADP_3_NETHERLANDS-TRANSPORT.JPG

21:21 Kako javljaju nizozemskimediji, završena je drama u zračnoj luci Schipol nakon što se ispostavilo da je uzbunu izazvala greška pilota koji je zabunom stisnuo alarm za slučaj otmice

Incident se dogodio u avionu koji je bio na gateu D3 ili D7 prije polijetanja, a vjerojatno dok su se putnici još ukrcavali. Doznaje se kako se radi o letu UX 1094 koji je trebao poletjeti za Madrid.

20:47 Nizozemska vojna policija istražuje "sumnjivu situaciju" u zrakoplovu na aerodromu Schiphol u Amsterdamu, piše u srijedu navečer BBC.

Ovu informaciju na svom službenom Twitter profilu potvrdila je i sama zračna luka.

 

 

 

Glasnogovornik vojne policije odbio je imenovati zrakoplovnu tvrtku koja je uključena u incident, ali The Guardian piše kako je navodno riječ o letu kompanije Air Europa za Madrid.

Lokalni mediji pišu kako se u zračnoj luci oglasio alarm, a na Schiphol su odmah upućene i hitne službe, uključujući i dva helikoptera. Također, veliki dio aerodroma, kao i njegova željeznička stanica, evakuirani su.

 

 

 

Svi letovi do i iz zračne luke obustavljeni su.

Nizozemski mediji navode i kako su od više neimenovanih izvora sigurnosnih službi doznali kako se možda radi o potencijalnoj talačkoj krizi, ali službene potvrde za to još nema.

Incident je proglašen tzv. situacijom GRIP-3, kažu nizozemski dužnosnici, što znači da je riječ o ozbiljnom događaju s velikim posljedicama za lokalno stanovništvo.

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 18:26