StoryEditorOCM
SvijetŠTO SE DOGAĐA?

Kanadski premijer: Amerikanci su uz naše odobrenje oborili nepoznati objekt na našem nebu

Piše VIJESTI SD
11. veljače 2023. - 23:45

Još uvijek neidentificirani leteći objekt oboren je iznad zračnog prostora Sjeverne Amerike, potvrdio je kanadski predsjednik Justin Trudeau, prenosi BBC.

Trudeau je rekao da je objekt "narušio kanadski zračni prostor" i da je oboren iznad Yukona na sjeverozapadu Kanade.

Kanadski i američki zrakoplovi traže objekt za koji Trudeau kaže da ga je uništio američki F-22.

Trudeau tvrdi da je dao nalog i da je razgovarao s američkim predsjednikom Joeom Bidenom.

"Kanadske snage će sada pronaći i analizirati olupinu objekta", napisao je na Twitteru i zahvalio Sjevernoameričkom zapovjedništvu zračne i svemirske obrane (NORAD) koje je ranije priopćilo da je nadziralo "zračni objekt na velikoj nadmorskoj visini" iznad sjeverne Kanade, prenosi JL.

Neidentificirani objekt pojavio se iznad Sjeverne Amerike samo nekoliko dana nakon što je navodno kineski špijunski balon oboren kada je narušio američki i kanadski zračni prostor.

U petak je još jedan objekt oboren iznad Aljaske po nalogu američkog predsjednika Joea Bidena.

U kratkom priopćenju vojska je rekla da američke trupe, uključujući Nacionalnu gardu Aljaske, još uvijek provode aktivnosti potrage i vađenja tog objekta iz morskog leda.

"Arktički vremenski uvjeti, uključujući hladnoću vjetra, snijeg i ograničenu dnevnu svjetlost, faktor su u ovoj operaciji, a osoblje će prilagoditi operacije oporavka kako bi održalo sigurnost", izvijestila je vojska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2023 18:05