StoryEditor
Svijetniz mjera

Joe Biden uvodi nova pravila za sve zaposlene u javnom sektoru: necijepljeni ne smiju skidati masku, sto dolara svakome tko se cijepi

Piše HINA
29. srpnja 2021. - 23:40

Joe Biden je donio niz mjera ne bi li potaknuo cijepljenje u Sjedinjenim Državama, među kojima su obvezno cijepljenje i niz drugih mjera za milijune zaposlenika saveznih služba, priopćila je u četvrtak Bijela kuća.

Zaposlenici saveznih služba koji se nisu cijepili neće smjeti skidati masku čak ni ondje gdje je kolanje covida-19 slabo te će se morati podvrgavati redovitim testovima, jednom do dva puta u tjednu.

Usto će biti ograničeni u putovanjima, navodi se u priopćenju objavljenom uoči govora američkog predsjednika.

Iako neće biti prisilnog cijepljenja, ovo je ipak velik zaokret za Bidenovu administraciju koja je sve dosad odbijala svaku pomisao na prisilno cijepljenje, pozivajući radije na osobnu odgovornost i šaljući poruke ohrabrenja.

Savezna država zapošljava 4 milijuna ljudi, od kojih 2 milijuna civila.

Što se tiče vojske, američki predsjednik traži od nje da razmisli "kako bi i kada" mogla dodati cjepivo protiv covida-19 na popis cjepiva obveznih za vojnike.

Joe Biden poziva ujedno mjesne vlasti da plate sto dolara svakome tko se cijepi, za što mogu koristiti izvanredna sredstva izdvojena za borbu s pandemijom. 
 

item - id = 1116428
related id = 0 -> 1137004
related id = 1 -> 1136979
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 09:02