StoryEditor
SvijetTKO NAM DOLAZI U POSJET?

Je li se Vučić doista promijenio? Pogledajte videa njegovih četničkih govora: 'Velika Srbija je povijesni cilj'; 'Hrvatska vlast je ustaška'; 'Šešelj je dobar čovjek...'

Piše S. J. T.
5. veljače 2018. - 23:39
ALEKSANDAR VUČIĆ KRAJINA JE SRBIJA YouTube

U Hrvatsku dolazi srpski predsjednik Aleksandar Vučić, na poziv hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Pa valja podsjetiti kako je to Vučić govorio tijekom Domovinskog rata, kao i rata u Bosni i Hercegovini.

Dobro je poznata snimka gdje Vučić u Glini govori da pozdravlja ljude "srpske Gline, srpske Banije', a hrvatsku vlast naziva 'ustaškom'.

"Nikada ovdje ustaška vlast neće moći da dođe", govorio je nekada radikal Vučić koji se dičio svojim četništvom.


"Velika Srbija je za mene povijesni cilj do kojeg možemo doći, bilo kada za 50 ili 100 godina", govori pak u drugom videu u kojem za Vojislava Šešelja kaže da je "dobar čovjek", da bi se par godina poslije te izjave predomislio i rekao "Vojislav Šešelj je običan lažov"


Potom je Vučić zabilježen sa puškom iznad okupiranog Sarajeva, u vrijeme kada su stotine izginule od snajperista, granata... Vučić čuva leđa Šešelju, trčkara oko njega kao vjerni suradnik i promatra narod koji ljubi ruke haaškom optuženiku.


Tu je i video u kojem Aleksandar Vučić, Tomislav Nikolić i Vojislav Šešelj raspravljaju iznad ranjenog Sarajeva u jeku sukoba, a Vučić opet u stopu prati svog mentora Šešelja. Podsjetimo da je Vučić kasnije izdao svog političkog oca.


Pa video u kojem kaže: "Ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu Muslimana"

I sada nekoliko pitanja od milijun dolara: Je li se Vučić promijenio? Je li postao mirotvorac? Smatra li Vučić da je dobar dio Hrvatske i dalje srpski? Jesmo li za njega i dalje svi ustaše, kako nas je često oslovljavao?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2021 02:44