StoryEditor
SvijetSTRAH JE VRAG

Javila nam se Hrvatica koja je putovala u praznom avionu za Veneciju: Šta panika radi!; Masovno se poklanjaju putovanja za Italiju, ali nema pomame

6. ožujka 2020. - 13:11
Još donedavno ovo je bio nezamisliv prizorPrivatna Snimka

Strah je vrag, ovo je let jučer iz Basela za Veneciju. I aerodrom pust. I parkinzi poluprazni. Što panika radi....- piše jedna putnica u Facebook grupi Putoholičarski savjetnik za jeftina i ugodna putovanja, koja okuplja 55.000 zaljubljenika u putovanja.

Svoju izjavu je potkrijepila i fotografijom pustog aviona.

Na "zidu" ove grupe i inače se posljednjih dana često mogu pročitati postovi o (otkazanim) putovanjima uslijed epidemije koronavirusa. Osim što međusobno izmjenjuju iskustva i stanje na aerodromima, traže i savjete je li pametno putovati u pojedine destinacije i ostaje li se u karantenama na aerodromima.

Što se tiče otkazivanja planiranog puta zbog epidemije od koje strahuje cijeli svijet, stavovi putoholičara su prilično podijeljeni. Ima onih koji se podsmjehuju na paniku zbog "korone", preko onih koji putuju pa "kud puklo" i koji su u trajanje putovanja iskalkulirali i karantenu, ali i onih koji su već odustali ili barem promijenili aerodrom s kojeg lete ukoliko se radilo o nekom talijanskom.

Dio ih učestalo i poklanja avionske karte za planirana putovanja. Da, dobro ste pročitali, poklanjaju- ne prodaju, ali, pomame za njima nema.

Ne samo zbog straha od zaraze koronavirusom već i zato što to uopće nije jednostavna procedura koja iziskuje promjenu imena na kartama, ako je uopće moguće što ovisi i aviokompaniji, koja košta slično kao da ste i sami rezervirali na svoje ime.

 - Je li netko ovih dana bio u Amsterdamu? Kakvo je stanje tamo?! Vidio sam negdje na Facebooku da je prilično pusto zbog koronavirusa.. Putujem sljedeći tjedan pa ne znam isplati li se ići!?- objavio je još jedan član grupe prošlih dana.
Nude se i smještaji ispod svake cijene, mahom u Italiji.

- Hoće li netko tri dana smještaja u Milanu? Bagatelno dajem, samo da ne bude "no show", da mu mogu ostaviti rewiev- napisao je drugi putnik misleći na recenzije na stranicama za bukiranje smještaja. Odgovor, barem ne u komentarima, nitko nije ostavio.

Italija, posebice Milano, više nikome nije privlačna destinacija za putovanje.

Iako je puno onih koji razmišljaju je li pametnije otići ili ne otići na bukirano putovanje, postoje i oni koji planiraju izvući korist iz situacije i dočepati se jeftinijih karti.

- Ja to vidim kao priliku, hehehe... Zaraditi na dionicama i uloviti jeftine letove i smještaj. Samo je nezgodno što za takva putovanja moram dati otkaz na poslu jer nitko mi ne da mjesec dana odmora, ali srećom ima u Irskoj posla - piše član grupe, na što druga članica dodaje da se i ona nada da će cijene karata uskoro otići "dole".

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. rujan 2020 00:07