StoryEditorOCM
SvijetJučer, danas, malo sutra

Ivica Ivanišević: Vrijeme je da prestanemo živjeti u navijačkim fantazijama o srcu i dišpetu. Osim što sumnjam u pobjedu, sumnjam i u konac. Uostalom, jeste li baš sigurni da su svi ex-jugoslavenski ratovi iz 90-ih gotovi?

26. ožujka 2022. - 09:23
Osim što sumnjam u pobjedu, sumnjam i u konac: da će se ukrajinska nesreća kojoj svjedočimo, za našega života, čak i za života naše djece, na bilo koji način trajno rasplesti  AFP

Dobri nogometaši su solidni tehničari, pucaju i lijevom i desnom nogom, umiju nadskočiti suparnike i opaliti glavom, imaju širok pregled igre i talent da anticipiraju poteze odnosno kretnje protivnika, a k tome su i u sjajnoj kondiciji. Slabi nogometaši imaju samo jednu vrlinu, iako ni ona ustvari ne postoji, nego su je navijači izmislili. Radi se, naravno, o dišpetu, inatu ili, šire gledano, srcu. Kojeg, vidi vraga, imaju gubitnici, ali ne i šampioni. Njima su, valjda, ugrađeni pacemakeri. I onda svake prestupne godine, kad se dogodi čudo pa momčad sastavljena od tugaljivih igrača nadjača neusporedivo kvalitetniju ekipu, u novinama osvanu naslovi tipa "Pobijedio je dišpet" ili "Trijumfiralo je srce".

To što luzeri pripisuju inatu, zasluga je statistike koja nas uči kako n...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 22:42