StoryEditor
SvijetMETRO STRAHA

Islamska država preuzela odgovornost za eksploziju u Londonu u kojoj je ozlijeđeno 29 ljudi

16. rujna 2017. - 00:19

Islamska država preuzela je odgovornost za eksploziju u petak u vlaku londonske podzemne željeznice koja je ozlijedila 29 ljudi, rekla je novinska agencija Amaq te militantne skupine.

"Eksploziju u metrou u Londonu izazvali su pripadnici Islamske države", rekao je Amaq navodeći riječi sigurnosnog izvora.
Eksplozija u vlaku na postaji podzemne željeznice Parsons Green u Londonu rezultat je "detonacije improvizirane eksplozivne naprave" i detektivi sada tragaju za osumnjičenim, rekla je policija u petak.

Policija potvrdila: Eksplozija u londonskoj podzemnoj je teroristički napad; Svjedoci opisuju užas: Ljudi su bježali opečenih lica, vatrena kugla sletjela je do nas!

Premijerka Theresa May objavila je da je britanska razina opasnosti od terorizma podignuta na kritičnu s ozbiljne, nakon napada na vlak podzemne željeznice u Londonu. Podizanje razine opasnosti na najvišu znači da se očekuje napad.
May je rekla u televizijskoj izjavi kako će se narednih dana na ulicama viđati naoružana policija i vojnici.

"U ovom razdoblju vojno osoblje će zamijeniti policajce u stražarenju na određenim zaštićenim mjestima kojoj javnost nema pristupa", rekla je.

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 18:27