StoryEditor
Svijetstrava u novogodišnjoj noći

Ipak užas i terorizam: napadač odjeven u Djeda Mraza upao u noćni klub, najmanje 35 mrtvih i 40 ranjenih!

Piše D.Pe., (H)
1. siječnja 2017. - 02:47
tuuzzz

U terorističkom napadu na noćni klub u Istanbulu, gdje je između 500 i 600 ljudi bilo na dočeku Nove godine, u nasumičnoj paljbi ubijeno je najmanje 35, a ranjeno najmanje 40 osoba, javljaju turski mediji, a prenose svjetske agencije.

Do napada je došlo u klubu koji se nalazi u četvrti Ortakoy najmnogoljudnijeg turskog grada.

Turska televizija NTV prvotno je javila da su napad izvela dvojica napadača koji su bili maskirani u odjeću Djeda Mraza te da su otvorili paljbu iz "dugih cijevi", pri čemu su prvo nastradali jedan policajac i jedna osoba u civilu koji su stajali na ulazu u klub.

 

 

No, istanbulski guverner Vasip Sahin novinarima je izjavio da se radi o jednom napadaču te je iznio podatak o najamnje 35 poginulih i 40 ranjenih osoba.

Američki predsjednik Barack Obama izrazio je sućut zbog napada u noćnom klubu u Istanbulu i turskim vlastima ponudio pomoć, objavila je Bijela kuća. 

"Predsjednikov tim za nacionalnu sigurnost izvjestio ga je o napadu u Istanbulu. Predsjednik je izrazio sućut zbog izgubljenih života i naložio svom timu da ponudi prikladnu pomoć turskim vlastima", izjavio je u priopćenju glasnogovornik Bijele kuće Eric Schultz. 

Američki predsjednik se trenutno nalazi na odmoru na Havajima.

 

 

 

 

 

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 10:42