StoryEditor
SvijetPredsjednik srbije uvažio stav premijera koštunice

I Boris Tadić za izvanredne izbore

Piše PSD.
10. ožujka 2008. - 20:01
Nije točno da je državna politika razjedinjena po pitanju Kosova, već nema jedinstven stav oko europske i ekonomske perspektive Srbije, kazao je Tadić

Tadić (lijevo) i Nikolić
Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je da će, kad dobije prijedlog vlade Srbije, raspisati izvanredne parlamentarne izbore u skladu sa svojim ovlaštenjima, ali je odbio navode da je državna politika razjedinjena oko pitanja Kosova.

Srbijanski predsjednik je naveo kako uvažava stav premijera Srbije Vojislava Koštunice da više nije u mogućnosti voditi vladu Srbije, ali se ne slaže s njegovom ocjenom da vlada nema jedinstvenu državnu politiku o tome da je Kosovo u sastavu Srbije.

 

“Naravno da je Kosovo sastavni dio naše zemlje i ustavna je obveza parlamenta, vlade i predsjednika Republike da brane teritorijalni integritet i suverenitet Srbije. Smatram da se radi o tome da vlada Srbije nema jedinstven stav oko europske i ekonomske perspektive Srbije i njenih građana”, ističe se u izjavi predsjednika Srbije Borisa Tadića. 

Tadić je dodao da očekuje da ministri do novih izbora 11. svibnja rade svoj posao na dobrobit svih građana Srbije i da daju doprinos poboljšanju gospodarske situacije u zemlji.

“Građani Srbije zaslužuju bolji život i ekonomsku perspektivu koja je jedino moguća u Europskoj uniji, a uvjeren sam također da ćemo naše Kosovo od neovisnosti najbolje braniti upravo članstvom u toj organizaciji”, istaknuo je srbijanski predsjednik, dodajući kako su izbori prilika da Srbija potvrdi svoj demokratski kapacitet da se “obnove svi potencijali” za obranu Kosova, osnaži ekonomija i poboljša položaj zemlje u svijetu.

 

Predsjednik Srbije je dodao da su izbori demokratski put za prevladavanje političke krize.

HINA

Izdvojeno

09. srpanj 2020 01:31