StoryEditorOCM
Svijetsusret u rusiji

Dodik ne ide u Moskvu praznih ruku: u znak zahvalnosti uručit će ‘prijatelju Putinu‘ najveće odličje Republike Srpske

Piše vijesti sd
22. svibnja 2023. - 12:49

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik (SNSD) sutra bi se trebao sastati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, a šef predsjedništva RS-a u Moskvi Duško Perović je kazao da će Dodik Putinu tom prigodom uručiti orden.

- Da, predsjednik je odlikovao predsjednika Putina Ordenom za zasluge, između ostalog kao zahvalu Rusiji za odgovarajuću podršku. On će ovaj orden uručiti tijekom posjete - rekao je Perović, prenosi Dnevni avaz.

Inače, odluku o dodjeljivanju odličja RS na ogrlici Vladimiru Putinu, Dodik je donio još 8. siječnja ove godine.

- Putin je zaslužan za razvijanje i učvršćivanje saradnje i političkih i prijateljskih odnosa RS i Rusije. Ima zasluga na polju javnih djelatnosti kojima se doprinosi sveukupnom i obostranom političkom, ekonomskom, društvenom i privrednom rastu i razvoju - rekao je Dodik.

U intervjuu je šef predsjedništva RS-a Perović optužio i Zapadnu Europu da je uvela neizgovorene sankcije Republici Srpskoj i da ih pokušava financijski blokirati, a da MMF nije isplatio tranšu kredita koja je već bila potpisana.

- Ako se RS osamostali, to se neće dogoditi po planu. Nemojte misliti da je Milorad Dodik lud i da je naše rukovodstvo ludo. Oni su vrlo trezveni ljudi, vrlo ispravno procjenjuju situaciju - rekao je Perović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 09:25