StoryEditor
Svijetstanje se smiruje

Dobre vijesti iz Hong Konga: u posljednja 24 sata nisu zabilježili niti jedan slučaj zaraze koronovirusom, prvi put od izbijanja epidemije

Piše HINA
20. travnja 2020. - 20:32
Anthony Wallace/AFP

-Centar za zdravstvenu zaštitu Hong Konga, koji djeluje u sklopu ministarstva zdravstva, objavio je da u posljednja 24 sata nisu zabilježeni novi slučajevi zaraze koronavirusom u Hong Kongu - prvi puta od izbijanja epidemije.

Do sada je u Hong Kongu potvrđeno 1,025 slučajeva zaraze, a četiri su osobe umrle.

Nekoliko dana za redom broj novozaraženih bio je jednoznamenkast. Vlada apelira na građane da se pridržavaju socijalne distance, da izlaze manje te da izbjegavaju društvene aktivnosti.

Restrikcije koje se tiču zračnog prometa i regulacija ulaska u Hong Kong, ostaju na snazi, kao i restrikcije koje pogađaju prehrambenu industrije i javne službe. Restorani su otvoreni, iako s limitiranim kapacitetom, dok su noćni klubovi, barovi, teretane, kina i saloni ljepote zatvoreni, kao i škole te sveučilišta.

Broj zaraženih povećao se, tijekom drugog vala epidemije, s 360 početkom mjeseca, a 57,5 posto novih slučajeva povezano je s dolascima iz Velike Britanije.

Izdvojeno

02. kolovoz 2020 05:52