StoryEditorOCM
Svijetšok na operaciji

Djevojčica (8) se žalila na glavobolje, pa je roditelji odveli na pretrage. Liječnici joj u mozgu pronašli pramen kose!?

Piše Vijesti SD
23. svibnja 2024. - 10:52

Liječnici su se šokirali kad su u mozgu 8-godišnje djevojčice iz Kirgistana pronašli pramen kose.

Kako javlja Focus Online, djevojčica se više puta žalila na glavobolju. Tijekom radioloških pretraga liječnici su uspjeli identificirati neodređenu masu u stražnjem dijelu njezina mozga, takozvanoj četvrtoj klijetki. Zaključili su kako je potrebna operacija te su je operirali u bolnici Jal u Bischkeku, glavnom gradu Kirgistana, prenosi Fenix magazin.

Operacija je prošla dobro, ali ono što su liječnici pronašli u djetetovu mozgu bilo je zapanjujuće. Zapravo, otkrili su pramen kose dug gotovo metar! Prema bolničkim izvješćima, liječnici pretpostavljaju kako je kosa rasla tijekom cijelog života 8-godišnje djevojčice.

Dlaka je imala korijenje na dnu srčane komore i mogla je biti uzrokovana anomalijom tijekom prenatalnog razvoja, smatraju liječnici.

Da se ništa nije poduzimalo, ovo je moglo ostaviti dugoročne posljedice na zdravlje djevojčice.

Tim liječnika je bez problema uspio ukloniti pramen kose iz osjetljivog moždanog tkiva djevojčice. – Djevojčica se dobro oporavlja od zahvata, rekli su liječnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 07:30