StoryEditorOCM
Svijetskandal u njemačkoj

Čistačica pomagala kirurgu da amputira prst pacijentu? Vidjeli je s krvavim rukama i sisaljkom u ruci

Piše VIJESTI SD
19. svibnja 2023. - 22:50

Nezapamćen skandal izbio je u Njemačkoj kad je otkriveno da je čistačica pomagala kirurgu prilikom amputacije nožnog prsta jednog pacijenta.

- To se nije smjelo dogoditi - rekao je generalni direktor Norbert Pfeiffer nakon incidenta u medicinskom centru Fakulteta u Mainzu koji je isplivao u javnost.

Pfeiffer navodi da je tijekom zahvata s lokalnom anestezijom u listopadu 2020. godine pacijentu trebalo ukloniti mali prst na nozi. Pacijent je navodno postao nemiran tijekom operacije, a kirurg koji je planirao sam obaviti zahvat pozvao je u pomoć mladu ženu iz kompanije  koja je radila na poslovima čišćenja.

- Žalimo zbog lošeg ponašanja specijalista - rekao je generalni direktor i naglasio da je radni odnos s liječnikom prestao odmah nakon toga.

Držala nogu i brisala ranu?

Čistačica je navodno držala nogu pacijenta prilikom amputacije i brisala krv tuferima.

- Pacijent nije ozlijeđen. Operacija je bila rutinska. To bi često obavljao samo jedan kirurg - dodao je Pfeiffer.

Kirurg je mogao zatražiti pomoć od drugih kolega jer je operacija bila zakazana oko 15:30 sati, kada je većina bila na svom radnom mjestu.

- To je jasno kršenje propisa - navodi se u priopćenju Ministarstva.

Incident je navodno prijavila medicinska sestra koja je bila u susjednoj  operacijskoj sali pa je primijetila čistačicu s krvavim rukama i sisaljkom u ruci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 14:06