StoryEditor
Svijetpala jabuka daleko od stabla

Bin Ladenov sin traži azil u Španjolskoj

Piše PSD.
4. studenog 2008. - 19:49

Omar bin Laden, sin najtraženijeg čovjeka na svijetu, Osame bin Ladena, osnivača Al-Qa’ide, zatražio je politički azil u Španjolskoj. Tu vijest donio je španjolski dnevnik El Pais, koji dodaje da je Omar pri dolasku u madridsku zračnu luku iz Egipta, odmah zatražio azil.

Omar bin Laden bio je na putu iz Kaira za Casablancu preko Madrida, a umjesto da produži prema Maroku, stupio je na španjolsko tlo, potražio policajce te zatražio azil.

Već prije, Omar je zatražio azil u Velikoj Britaniji, no taj zahtjev mu je odbijen. Omar bin Laden svojedobno je poslao ocu poruku da “pronađe drugi put”.

Omar bin Laden kazao je da je odlučio javno progovoriti o svom ocu, jer želi zaustaviti nasilje koje je njegov otac potaknuo - nasilje zbog kojeg su ginuli nevini civili u eskalaciji nasilja diljem svijeta, uključujući i napad 11. rujna 2001. godine. (A)

Doživotna za Osamina tajnika

Američki vojni sud u bazi Guantanamo na Kubi, osudio je na doživotnu robiju tajnika za medije Osame bin Ladena, Ali Hamzu al Bahlula. Osamin tajnik osuđen je zbog kovanja zavjere s pripadnicima Al Q’ide, poticanja na ubojstvo i financiranja terorizma.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2022 16:21