StoryEditor
SvijetBivši američki predsjednik sve češće predlaže udruživanje demokratskih kandidata

Bill: Hillary i Obama bili bi nezaustavljivi

Piše PSD.
11. ožujka 2008. - 15:59
Po ponuđenoj opciji Obama bi dobio potpredsjedničku fotelju, a glavni problem u ideji bračnog para Clinton leži u činjenici da Barack trenutačno vodi u utrci protiv Hillary

Nakon uvreda na Obamin račun, Clintoni mu sada nude suradnju,
ali po njihovim pravilima... AP
Bill i Hillary Clinton, bivši američki predsjednik i aktualna kandidatkinja za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke, ponovili su ideju koja naokolo kruži već nekoliko dana.

Clintonovi su ponudili opciju prema kojoj bi se Hillary i Barack Obama SEnD drugi kandidat iz demokratskih redova SEnD udružili kao tim, i na takav se način suprotstavili republikancu Johnu McCainu na općim predsjedničkim izborima u studenome.

Hillary za Obamu tvrdi da je neiskusan i nedorastao predsjedničkoj ulozi, pa mu u opisanoj opciji planira dati potpredsjedničku fotelju. Glavni problem u ideji para Clinton leži u činjenici da Obama trenutačno vodi u utrci protiv Hillary Clinton.

Barack Obama iza svoga imena već ima 1578 delegata za demokratsku konvenciju. Hillary Clinton ih ima 1468. Analitičari kažu kako je gotovo nemoguće da SEnD na preostalim preliminarnim izborima po američkim državama SEnD Hillary stigne i prestigne Obamu, a gotovo je nemoguće da ijedno od njih dvoje putem preliminarnih izbora dosegne brojku od 2025 delegata, koja osigurava nominaciju.

Bill Clinton je rekao: “Hillary i Barack bi bili nezaustavljivi tandem.” Iz tima Baracka Obame vrlo su oprezno reagirali na ideju Clintonovih. Obama je, odgovarajući na izravno pitanje novinara, pojasnio svoj stav: “Sve za što se u ovome trenutku pripremam jest kako osvojiti demokratsku predsjedničku nominaciju.”

Izdvojeno

04. kolovoz 2020 04:46