StoryEditor
Svijetjoe biden

Američki predsjednik podržao novu vladu koja je okončala eru Netanyahua: ‘Izrael nema boljeg prijatelja od SAD-a‘

Piše HINA
13. lipnja 2021. - 23:00

Američki predsjednik Joe Biden rekao je u nedjelju da su Sjedinjene Države i dalje predane izraelskoj sigurnosti i da će surađivati s novom izraelskom vladom koja je okončala eru premijera Benjamina Netanyahua.

U izjavi u kojoj nije spomenuo Netanyahua, Biden je pozdravio novu izraelsku vladajuću koaliciju koju predvodi nacionalist Naftali Bennett i potvrdio dobre američko-izraelske odnose.

"Radujem se suradnji s premijerom Bennettom kako bi se osnažili svi aspekti bliskih i trajnih odnosa između dviju nacija", rekao je Biden. "Izrael nema boljeg prijatelja od Sjedinjenih Država".

"Sjedinjene Države i dalje su odlučne u svojoj potpori izraelskoj sigurnosti", rekao je Biden. "Moja administracija u potpunosti je predana suradnji s novom izraelskom vladom u cilju promicanja sigurnosti, stabilnosti i mira za Izraelce, Palestince i narode u široj regiji". 

Američki ministar obrane Lloyd Austin i državni tajnik Antony Blinken također su objavili priopćenja u kojima su pozdravili svoje kolege u novoj izraelskoj vladi.

Bennettova vlada potvrđena je u nedjelju u izraelskom parlamentu tijesnom većinom. Riječ je koaliciji ljevičarskih, centrističkih, desničarskih i arapskih stranaka koja će vjerojatno biti krhka. 

Netanyahu, najdugovječniji izraelski lider, obećao je da će se ubrzo vratiti na vlast.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. srpanj 2021 12:27