StoryEditor
Svijetnaredio ubojstvo malale

Afganistanski predsjednik potvrdio: Ubijen je vođa pakistanskih talibana

Piše Hina
16. lipnja 2018. - 01:43

Afganistanski predsjednik Ašraf Gani potvrdio je u petak da je vođa pakistanskih talibana Mula Fazlulah ubijen u srijedu u američkom napadu.

"Razgovarao sam s pakistanskim premijerom Nasirom ul Mulkom i zapovjednikom glavnog stožera generalom Kamarom Džavedom Badžvom, i potvrdio sam im smrt Mule Fazlulaha", objavio je Gani na Twitteru.

Američka vojska je potvrdila u petak da je napad u Afganistanu bio usmjeren na pakistanskog talibanskog šefa, ali nije potvrdila je li on ubijen u toj operaciji.

"Napad je bio usmjeren na Fazlulaha, ali još nismo spremni reći jesmo li ga pogodili", rekao je ranije jedan američki vojni dužnosnik.

Američka vojska je objavila da je 13. lipnja izvela zračni napad u pokrajini Kunar, blizu granice između Afganistana i Pakistana, na visokog dužnosnika jedne terorističke organizacije, ne preciziravši kojeg niti je li ubijen.

Vjeruje se da je Fazlulah, visoki zapovjednik pakistanskog talibanskog pokreta, naredio 2012. ubojstvo Malale Yousafzai, koja je postala simbolom prava djevojčica na obrazovanje. Malala je dobitnica Nobelove nagrade za mir.

#AFGANISTAN#TALIBANI#MULA FAZLULAH

Izdvojeno

04. srpanj 2020 14:03