StoryEditor
Regijasve veće nezadovoljstvo u NS radom za boljitak ugrožava opstanak koalicije triju stranaka u ZHŽ-u

Županijska vlada pada na proračunu

Piše PSD.
11. ožujka 2008. - 15:50
Zastupnici NS Radom za boljitak sve glasnije upozoravaju kako neće podići ruke prilikom donošenja proračuna ako se prethodno ne ispune njihovi zahtjevi. A bez tih ruku ni koalicijska vlada nema potrebnu većinu

NS Radom za boljitak uvjetuje prihvaćanje proračuna
Posljednjih dana aktualiziran je opstanak koalicijske vlade Zapadnohercegovačke županije koju sačinjavaju HDZ 1990., HSP Đapić-dr. Jurišić te Narodna stranka Radom za boljitak, a razlog je usvajanje proračuna za tekuću godinu. Usvajanje se čeka, međutim zastupnici NS Radom za boljitak sve glasnije upozoravaju kako neće podići ruke prilikom donošenja proračuna ako se prethodno ne ispune njihovi zahtjevi. A bez tih ruku ni koalicijska vlada nema potrebnu većinu.

- Ako se naši zahtjevi ne ispune, sigurno nećemo dići ruke. Proračun je dosta dobar, ali kako jedino naši zahtjevi nisu ispunjeni, dosta je realno da ga ne podržimo. Mislim da opstanak koalicijske vlade ipak nije upitan, jer je ova vlada, po mome mišljenju, funkcionirala bolje nego sve prethodne vlade skupa. Prije su svi mislili isto, a gdje svi misle isto, zapravo nitko ne misli ništa. Ako bude pametnih glava, koalicijska vlada će opstati - smatra ministar gospodarstva ZHŽ-a Žarko Karačić, ujedno jedini županijski ministar iz reda NS Radom za boljitak.

U opstojnost ove koalicije ne sumnja ni Vjekoslav Bakula, županijski ministar financija, inače istaknuti član HDZ-a 1990. Ne sumnja ni u skoro donošenje proračuna.

 - Smatram da se koalicijski partneri o svemu moraju dogovarati sve dok su koalicijski partneri. Proračun će sigurno proći, jer je veći dio posla iza nas. Razgovaramo intenzivno i mogu reći kako ne postoji neka velika zabrinutost što se toga tiče. Više je sve to konstruirano od krugova onih koji čine oporbu u našoj županiji, a ja sam osobno uvjeren kako će ovaj proračun podržati i naša oporba, jer je uistinu dobar. Stoga ne sumnjam kako će i dvoje zastupnika NS Radom za boljitak, odnosno troje, jer tu je i Ante Kvesić, naš bivši, a sada tzv. nezavisni zastupnik, podići svoje ruke prilikom usvajanja proračuna - poručio je ministar Bakula.
Ministar branitelja Viktor Kvesić, inače član HSP-a Đapić-dr. Jurišić, vjeruje kako sve ovo nije ništa drugo nego jedan pucanj u prazno.

 - To je bacanje kamena u prazno, pa zec ako iskoči, dobro iskoči. Vlast u ovoj županiji nikada bolje nije funkcionirala, a što se tiče samog proračuna, mogu kazati da je nešto bolji nego prošlogodišnji. Nije sasvim ni razvojni, ni socijalni, a ono što mene osobno veseli činjenica je kako je isti bolji od prijašnjih po pitanju braniteljske populacije, ali isto tako i infrastrukture, posebno što se tiče obnove školskih ustanova. Mislim da svi možemo biti relativno zadovoljni - konstatirao je ministar Kvesić.

Izdvojeno

07. kolovoz 2020 19:56