StoryEditorOCM
Regijanovi bizaran ispad

Vučić prekinuo prijenos Olimpijskih igara da bi uputio svoju poslanicu pa napao humanitarce: ‘Kako se usuđuješ, brate‘

Piše L. G./JL
6. kolovoza 2024. - 21:23

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, u ponedjeljak se izvanredno obratio javnosti u programu Radio-televizije Srbije u kasnim večernjim satima, dok su gledatelji uživali u praćenju Olimpijskih igara, piše Nova.rs, a prenosi Jutarnji list. Objašnjavao je dokle su stigli radovi na izgradnji dječje bolnice “Tiršova 2”, koja je trebala biti gotova prije dvije godine, govoreći da, iako je on možda malo lagao, oni prije njega su još više.

- Ma dobro. Obećavali su još 2002. godine, ali nisu ni počeli. Nisam baš lijep da mi fotografija i slikanje išta donesu, nisam ni zgodan ili pametan kao oni. Ali, ja sam marljiviji i utjecao sam da se napravi sve ono što oni nisu ni pomislili početi - rekao je Vučić.

Onda je njegov govor postao neobičan, kad je prešao na temu litija. Vrijeđao je i objašnjavao kako nitko ne brine o građanima kao on, stoga ih čeka katastrofa ako netko umjesto njega dođe na vlast. Tvrdio je da nikome ništa nije obećao i da oni koji pričaju o rudniku nemaju pojma, za razliku od njega. Spomenuo je i proslavljenog košarkaškog trenera Duška Vujoševića.

- Da ne pričamo o tim lažima kako je on rekao, da se kopa. Vujošević ili netko, neki sličan lažov. Kaže da se kopa na mnogo mjesta u Srbiji. Kako se usuđuješ, brate, kako te nije sram tako lagati. Bit će ukupno 140 hektara rudnika, još 80 hektara postrojenja, što je svega 220 hektara. Ovo je mali komad zemlje, ništa više - rekao je Vučić.

Nastavio je govor, objašnjavajući kako je politika jedno, a sport drugo:

- Možeš psovati koliko hoćeš, samo nemoj lagati. Nemamo gdje drugdje rudariti litij jer ga nema. Jako bih ga volio imati, ali ga nema - dodao je predsjednik Srbije.

Sljedeću poruku uputio je stručnjacima i pojedincima koji ga ne vole.

- Razumijem zašto me toliko mrze i zašto žele moju glavu. Slušam te stručnjake koji ne vole ništa na svijetu osim novca. Svaki drugi dan su u Vladi Srbije i zovu me i traže novac. Ja sam iskren, nikad ništa nisam uzeo, a ovi drugi jesu. Mi smo zlikovci, a oni su neka fina gospoda. Želite li da vam takvi ljudi vode državu? Da je vaša zemlja ravna ploča. Želite li da odgajaju vašu djecu? Pa što će ti bolnice? Napij se rakije i izliječio si svaku bolest. To bi mi rekao moj otac prije 35 godina, je li to ono što želite da vodi državu? - pitao je Vučić.

Uslijedio je i najskandalozniji dio njegovog obraćanja gledateljima, tvrdi Nova.rs. Govoreći o liječenju tzv. djece leptira, predsjednik je izvrijeđao sve koji su sudjelovali u akcijama prikupljanja pomoći za bolesnu djecu i zaposlenike zaklada.

- Toliko smo novca uložili da me stvarno sram na to odgovoriti. Reći ću vam, to liječenje košta 600 tisuća eura, radi se o opeklinama. Bit će dostupno najkasnije 13. ili 14. kolovoza ovdje u Beogradu. Za jedno dijete košta 600 tisuća eura, a ima djece za koju smo izdvojili dva milijuna eura. Država Srbija je sve to oduvijek radila, sve ovo što vi pričate kako se skuplja okolo, uglavnom nitko ništa nije skupljao - rekao je predsjednik Srbije.

Zatim je naglo prešao na temu Partizanovog poreznog duga...

- Ono kad vam neki košarkaški klubovi kažu kako navijači plaćaju porez, a mi od toga dobijemo nula. Ovdje je sve tako inverzno. Sve je to laž - kazao je Vučić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 09:03