StoryEditor
Regijaironičan komentar

Vučić o Milanoviću: ‘Ja ga razumijem, on je veliki prijatelj Srbije. Čezne da vidi Srbiju u EU. Smetam mu ja‘

Piše JL
21. rujna 2021. - 15:38

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u ponedjeljak u New Yorku govoreći o Srbiji rekao je da je 'najteža stvar' to što je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić 'bio jedan od najistaknutijih ratnih huškača 90-ih' te kako smatra to preprekom, piše Jutarnji list.

Na Sveučilištu Columbia u okviru 'World Leaders Foruma' na temu 'Krize u nastajanju i konkurentski narativi' istaknuo je Srbija 'nema snažnu namjeru' ući u EU, dok se Sjeverna Makedonija i Albanija 'snažno trude i bore'.

Vučić je njegovu izjavu komentirao u utorak nakon sjednice Savjeta o nacionalnoj sigurnosti i ironično kazao kako Milanović želi vidjeti Srbiju u EU, samo da mu on smeta.

- Ja ga razumijem, on je veliki prijatelj Srbije. Čezne da vidi Srbiju u EU. Smetam mu ja. Riješit ćemo taj problem. Ali to ne mijenja činjenicu da će Srbija prestići Hrvatsku. Nekada su imali 15 milijardi u odnosu na Srbiju. Neće se promijeniti (i odgovor) na njegove niske uvrede, nastavit ću da ne uzvraćam uvredama. Da ga vrijeđam, ne pada mi na pamet. On je izbor građana i to je njihova slika i prilika - kazao je predsjednik Srbije u obraćanju medijima, prenosi B92.

item - id = 1128966
related id = 0 -> 1148034
related id = 1 -> 1148005
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2021 08:57