StoryEditor
Regijamoramo

Vidite li sličnost? Srbija dobila svoju verziju stranke Možemo, a osim imena sličnost se vidi i u vizualnom identitetu

Piše PSD
21. siječnja 2022. - 12:42

Srbija je u srijedu navečer dobila prvu zeleno-lijevu koaliciju u povijesti. Pokret Ne davimo Beograd, Građanska platforma Akcija, predvođena bivšim gradonačelnikom Šapca Nebojšom Zelenovićem, i Udruga Ekološki ustanak najavili su zajednički izlazak na parlamentarne izbore, piše Index.

Koalicija je nazvana Moramo, a osim imena, nemoguće je ne primijetiti sličnost i u vizualnom identitetu, ali i programu, s hrvatskom platformom Možemo.

Tomašević je došao iz platforme Zagreb je naš, dok Srbi imaju projekt Ne davimo Beograd i platformu Akcija. Obje platforme imaju aktiviste u svojim redovima.

Tko su vodeća lica nove koalicije?

Kako piše Nova.rs, listu za parlamentarne izbore predvodit će Aleksandar Jovanović Ćuta, aktivist koji se profilirao tijekom nedavnih prosvjeda protiv korporacije Rio Tinto i njezine namjere eksploatacije jadarita na zapadu Srbije.

Na listi za parlament bit će i Nebojša Zelenović, bivši gradonačelnik Šapca, a nositelj liste na lokalnim izborima u Beogradu bit će Dobrica Veselinović iz pokreta Ne davimo Beograd, već nekoliko godina organizator urbanih i ekoloških prosvjednih akcija na području glavnog grada Srbije, zaključuje Index.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2022 16:34