StoryEditor
Regijapretraga sumnjivih objekata

Velika akcija u Hercegovini: zaplijenjena droga vrijedna dva milijuna eura, bila je namijenjena ilegalnom tržištu u Hrvatskoj i državama EU

24. listopada 2019. - 13:46

Bosanskohercegovačka policija je u akciji provedenoj po nalogu Tužiteljstva BiH razbila lanac kojim je droga krijumčarena sa zapadnog Balkana ka Hrvatskoj i drugim državama-članicama Europske unije a zaplijenjeni su narkotici koji na ilegalnom tržištu vrijede više od dva milijuna eura, potvrđeno je u četvrtak u Sarajevu.

Kako je navedeno u priopćenju Tužiteljstva BiH u akciji pod kodnim nazivom "Tebra" policija je na području Hercegovine u srijedu zaplijenila više od 500 kilograma marihuane.

Droga je pronađena tijekom pretrage sumnjivih objekata na području Gabela Polja u općini Čapljina u neposrednoj blizini granice s Hrvatskom.

Istražitelji su utvrdili kako je droga prokrijumčarena u BiH iz Albanije preko Crne Gore a krajnje odredište bilo joj je ilegalno tržište unutar Europske unije.

Iz Tužiteljstva BiH podsjećaju kako je u sklopu istrage o mreži krijumčara narkoticima u proteklih godinu dana zaplijenjeno na stotine kilograma droge.

Te se istrage nastavljaju u suradnji s partnerskim organizacijama drugih država.

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 09:13