StoryEditor
Regijavarali državu

Velika akcija u Hercegovini: na udaru policije poznati restorani i dvije računalne kompanije, sumnja se u 'muljažu' s porezom

18. rujna 2019. - 15:19

Pripadnici Državne policijske  agencije (SIPA) u BiH započeli su u srijedu veliku akciju na području Hercegovine u kojoj pretresaju 14 velikih ugostiteljskih objekata i dvije računalne tvrtke za koje se sumnja da su prikazivali manji promet te računalnim prijevarama izbjegavali plaćanje poreznih obveza.

Akciju naziva 'Kasa 3' u Mostaru, Čapljini i Čitluku provode policijski službenici SIPA-e uz asistenciju MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

''Osumnjičene osobe terete se da su umanjivale promet i na osnovu toga prijavljivale lažne porezne prijave te plaćale manji porez'', priopćili su iz SIPA-e.

Mediji u Mostaru navode kako pripadnici državne policijske agencije istražuju iznimno posjećene restorane poput Karting Sport, Pizzeria Marinero, Gusar, Etno kuća Šurmanci, Tenis restoran, restoran Charisma te druge.

Njezini inspektori  po istom navodu pretresaju i računalne kompanije iz Mostara, Xsoft i RSS.

Prije godinu i pol dana slična policijska akcija izvedena je u Sarajevu kada su uhićeni vlasnici više elitnih ugostiteljskih objekata u središtu grada zbog neprikazivanja stvarnog prometa putem fiskalnih blagajni.

Tada su se na udaru zakona našli objekti Metropolis, Vatra, Kibe, te kompanija Inspirit koja se bavi servisiranjem fiskalnih blagajni.

Izdvojeno

13. srpanj 2020 21:09