StoryEditor
Regijahumanost bez granica

Veleposlanik RH u Crnoj Gori Veselko Grubišić zahvalio se podgoričkim ‘Vijestima‘ i sudionicima akcije prikupljanja pomoći za djecu Petrinje i okolice

Piše PSD.
14. siječnja 2021. - 18:51
Životni prostor mališana Petrinje i okolice reduciran je na nekoliko kvadrata u kamp kućicama ili kontejnerimaTom Dubravec/Cropix

Veleposlanik Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić zahvalio se podgoričkim "Vijestima" i sudionicima akcije prikupljanja pomoći za područje Petrinje, Siska i Gline, koji su nedavno pogođeni katastrofalnim zemljotresom.

Akcija je tijekom proteklog tjedna organizirana u prostorijama redakcije "Vijesti", gdje su zainteresirani mogli dostaviti paketiće za djecu Siska, Petrinje, Gline i okolnih naselja.

Akciju je pokrenula Biljana Popadić Otašević uz pomoć kruga humanih žena koje su joj pomagale i u prethodnim akcijama prikupljanja pomoći djeci u Crnoj Gori.

"Baš je to jedna hvale vrijedna akcija", rekao je Grubišić. Također je kazao kako je pomoć stizala sa svih strana, da su pomogle općine, pojedinci, organizacije, a da je i bilo i ponuda da obitelji iz Hrvatske dođu u Crnu Goru i smjeste se na neko vrijeme.

Grubišić je rekao i da se, kad ljude snađe velika nevolja, osjećaju puno bolje kad znaju da nisu sami.

"A potres je baš jedna tragedija, ja sam bio u Zagrebu. U sekundi, gotovo nevjerovatno, u jednoj sekundi možete ostati bez svega, nenadano i nemate vi tu nekog otpora, nepredvidivo je", rekao je Grubišić.

Prema njegovim riječima, Hrvatska se dobro organizirala, "nitko nije gladan, traže se kontejneri za ljude koji nisu dobili".

Svaka pomoć iz Crne Gore, iz svih susjednih država, iz svih krajeva Hrvatske, dobro dođe, jer, kako je rekao, u nevolji ljudi osjete da nisu sami.

"Siguran sam da će djeci koja dobiju ove darove i poruke vršnjaka iz Crne Gore, to popraviti dan i ostati u sjećanju za čitav život, sad kad su ostali bez svega", kazao je Grubišić.

Izvršna direktorica "Vijesti" Marijana Kadić Bojanić rekla je da su "Vijesti" s najvećom pozornošću promatrale što se zbiva u Hrvatskoj i izvještavale o svemu.

Darovi za mališane u petak će biti transportirani prema Hrvatskoj, kako bi se djeci iz Petrinje i okolice uljepšali dani nakon potresa.

"Tu je velika uloga roditelja, određenih institucija, ali i nas medija, da naučimo koliko je važno darivati, koliko je važno naći se drugima u nevolji i nikada ne okretati glavu od tuđe nevolje", kazala je Kadić Bojanić.

Biljana Otašević je kazala da su akcijom željeli pokazati kako Crna Gora pamti i da imamo dug susjedima vratiti, s obzirom da je bivša Jugoslavija pomogla da se 1979. godine, kada je bio veliki potres, Crna Gora ponovo podigne na noge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

14. siječanj 2021 18:51