StoryEditor
RegijaĐukanovićeva ekipa

Čak 50.000 prosvjednika u Podgorici viče: Ne damo državu! Jedan govornik poručio: Bez Bošnjaka, Hrvata i Muslimana, Crna Gora nam nije ni potrebna

Piše PSD
6. rujna 2020. - 18:48

NOVO (20.30)

Na Trgu nezavisnosti u Podgorici ima 50.000 građana koji nose crnogorske državne zastave te uzvikuju "Ne damo državu", a za sada nema incidenata.

Jedan od govornika na skupu, Peđa Vušurović, rekao je da ih je okupila Crna Gora i da se zemlja "zasitila četničke slobode".

Kako javljaju Vijesti.me, Vušurović je još rekao.

- Pravi ustaju kad je teško i ne pitaju koliko će to koštati. Ovdje ima nas kojima ničija nezajažljivost ne može ogaditi zemlju koja nas je porodila. Nekako mi ne sličite na đavolji nakot niti lažne ljude- rekao je on.

Istaknuo je da je jedina partija koji ih je okupila - Crna Gora.

Kazao je da se Crna Gora zasitila "četničke slobode".

Suradnik na Fakultetu političkih nauka (FPN) Nemanja Batrićević rekao je da su se okupili da poruče da se ne stide imena crngorskog i da pošalju poruku Bošnjacima, Hrvatima, Muslimanima da nisu sami.

"Bez vas, Crna Gora nam nije ni potrebna", rekao je.

Bojana Vatić iz Novog Sada je poručila preko video poruke da je ovo izbor između budućnosti i prošlosti.

"Velikosrpski projekat je poražen", kazala je ona. 

RANIJE

U Podgorici se večeras veliki prosvjed "crnogorskih domoljuba“ protiv nove vlasti usprkos tome što je zabrana okupljanja radi epidemije koronavirusa, a brojke zaraženih su ogromne.

Kako javlja AntenaM, skup će započeti u 19 sati, a za Podgoricu su u ovim trenucima krenuli brojni građani iz cijele Crne Gore, oboružani crnogorskim zastavama.

Organizatori su pristaše Mile Đukanovića, a potpisuju se kao "crnogorska patriotska organizacija“, bez navođenja imena niti konkretne organizacije koja stoji iza skupa.

Oni su prije nekoliko dana organizirali veliki skup u Cetinju, gdje su se pjevale i Škorine i Thompsonove pjesme. Bojna Čavoglave Marka Perkovića Thompsona bacila je okupljene u trans, a pritom se stihovi nisu mijenjali već su Crnogorci pjevali "Stoji Hrvat do Hrvata, mi smo braća svi... za dom braćo, za slobodu, borimo se mi. Čujte srpski dobrovoljci, bando, četnici, stići će vas naša ruka i u Srbiji..." Da, pjevali su i da će im suditi bojovnici iz Čavoglava.

Ovi prosvjedi su reakcija na izborni poraz Đukanovićeve Demokratske partije socijalista (DPS).

Kako doznaju Vijesti.me , iz drugih gradova je prema Podgorici na skup krenulo između šest i sedam hiljada ljudi, uglavnom privatnim automobilima i s nekoliko autobusa.

Prisutni uzvikuju "Ne damo državu", prenosi ovaj portal, te dodaje da nema političkih parola, a vijore se državne zastave Crne Gore, krstaš barjaci... 

Najavljeno je da će bakljada biti na kraju programa, prije himne, pa je okupljenima poručeno da čuvaju baklje.

 

item - id = 1042716
related id = 0 -> 1136159
related id = 1 -> 1136105
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. listopad 2021 17:36