StoryEditor
Regijacovid-19

U Bosni i Hercegovini opet rekordan broj zaraženih: 621 novi slučaj koronavirusa, osam osoba preminulo. Pozitivan i Bakir Izetbegović

16. listopada 2020. - 14:50
Ilustracija/Tom Dubravec/Cropix

Bosna i Hercegovina u petak je zabilježila 621 novi slučaj zaraze covidom-19, što je novi dnevni rekordni broj novozaraženih u toj zemlji, a osam zaraženih osoba je umrlo.

Najveći broj zaraženih u jednom danu od izbijanja epidenije u ožujku utvrđen je nakon testiranja oko dvije i pol tisuće uzoraka. Zaraza je potvrđena kod 371 osobe iz Federacije BiH te kod 242 iz Republike Srpske.

Još osam zaraženih registrirano je na području distrikta Brčko.

Veći gradovi i dalje su najveća žarišta infekcije pa je tako od četvrtka zaraza potvrđena kod 124 osobe u Sarajevu te kod 43 u Banjoj Luci.

U Federaciji BiH novozaraženih je bilo u svim županijama osim Posavske.

Uz podatke dostupne u petak ukupni broj zaraženih u BiH od izbijanja epidemije sada je blizu 33 tisuće a zabilježeno je ukupno 980 smrtnih slučajeva povezanih sa zarazom.

Dodajmo, kako je među novozaraženima i Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

16. listopad 2020 14:50