StoryEditor
RegijaGRANIČNA POLICIJA

U Bosni i Hercegovini nedaleko od granice uhvaćeno 18 migranata iz Pakistana: željeli se domoći EU, krijumčari predani tužiteljima

Piše HINA
5. svibnja 2021. - 18:25

Vlasti Bosne i Hercegovine uhitili su jednoga Pakistanca i državljanina BiH koji su pokušali prkrijumčariti 18 ilegalnih migranata na istoku zemlje. 

Kako su u srijedu izvijestili iz Granične policije BiH, u suradnji s državnom policijskom agencijom (SIPA) najprije je nedaleko granice sa Srbijom kod Teočaka u istočnoj Bosni kontrolirano vozilo kojim je upravljao državljanin BiH. Tom prigodom otkrivena su četiri ilegalna migranta.

Policija je nastavljajući tragati otkrila skupinu od 14 migranata, koji su povezani s krijumčarenim migrantima iz vozila kojim je upravljao bosanskohercegovački državljanin. Organizator krijumčarenja druge skupina migranata koja je pronađena u šumi je osoba afroazijskog porijekla, a po njegovoj izjavi je državljanin Pakistana. Po priopćenju Granične policije BiH krijumčari migrantima su predani tužiteljima, a osamnaest migranata, koji su svi podrijetlom iz Pakistana, predani su Službi za poslove sa strancima u BiH. 

Migranti se pokušavaju preko Bosne i Hercegovine dokopati Hrvatske i nastaviti dalje prema zemljama Europske unije. Procjenjuje se da broj ilegalnih migranata u BiH iznosi između 7.000 i 9.000. 
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2021 17:41