StoryEditor
Regijaješka, a ne sila

Tako to rade ‘đetići‘: cijepi se do kraja srpnja, pa dva dana u hotel ili na besplatnu masažu u Igalo. Vlada u Podgorici starijima od 50 poklanja i vaučer od 50 eura

Piše Davor Krile
16. srpnja 2021. - 14:38

Vlada Crne Gore odustala je od šupljih reklama i apela, te pokušava spasiti bolničke kapacitete i tamošnju turističku sezonu nagradama za starije građane koji se odluče cijepiti protiv koronavirusa. Svim starijima od 50 godina, što je kategorija stanovništva s povećanim rizikom od hospitalizacija, u srpnju će darovati turistički vaučer u vrijednosti od 50 eura, prime li u toku mjeseca prvu dozu cjepiva.

Čim završe proceduru s aplikacijom cjepiva u nadlakticu, Crnogorci i Crnogorke starije od 50 na mobitele će dobiti sms poruku s detaljnim uputama o lokacijama i terminima na kojima mogu konzumirati vrijednost državnoga bona. Osim za konzumaciju u restoranima i drugim ugostiteljskim objektima, vaučer će biti moguće iskoristiti i za plaćanje hotelskoga smještaja – objavila je danas Vlada u Podgorici. Na raspolaganju će im biti hoteli Ulcinjske i Budvanske rivijere, ali i Institut za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju „dr. Simo Milošević” u Igalu, gdje je kostobolju i išijas mineralnim vodama, ljekovitim blatom i masažnim tretmanima svojedobno često liječio i Josip Broz.

Za samo jedno cijepljenje Crnogorci će moći dobiti dva besplatna noćenja u hotelima ili lječilištu Igalo na bazi polupansiona, no tek kad sezona malo splasne, od kraja kolovoza pa nadalje.

“Smještaj u hotelu i druge usluge će moći iskoristiti isključivo nositelji vaučera, neće ga biti moguće ustupiti prijateljima i članovima obitelji“, pojasnili su iz crnogorske vlade, apelirajući na građane da shvate sudbonosni značaj vakcinacijskog procesa i daju svoj doprinos.

U Crnoj Gori su u posljednja 24 sata, inače, registrirana  24 nova slučaja infekcije koronavirusom, uz oko tisuću još aktivnih slučajeva. Od početka epidemije bolesti je bilo izloženo više od stotinu tisuća Crnogoraca.

Paralelno sa stimuliranjem cijepljenja, vlasti su nastavile s popuštanjem epidemioloških mjera; od sutra su u zemlji dozvoljena privatna i javna okupljanja na otvorenom do 50 ljudi, uz poštivanje preporuka. Biti će dozvoljena i nazočnost publike na sportskim događajima, uz uvjet popunjenosti do deset posto kapaciteta sjedećih mjesta.

item - id = 1113183
related id = 0 -> 1128060
related id = 1 -> 1128057
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2021 17:13