StoryEditorOCM
RegijaNIJE LOŠE

Svećenik registrirao 9 turističkih apartmana u Neumu. Evo koliko traži za noćenje, a zanimljivo je i kako ih je nazvao

Piše VIJESTI SD
24. kolovoza 2024. - 14:40

Turizam je veliki biznis, a u njega se dala i Crkva. 

U velikom kompleksu katoličke crkve svetog Nikole u Neumu nalaze se apartmani koji se od ove godine iznajmljuju turistima.

Odmah pokraj glavnog ulaza u crkvu nalazi se znak s natpisom "Zvijezda mora - apartmani" koji navodi turiste kroz prolaz u stražnji dio, gdje se nalazi smještaj s pogledom na more, piše Index

Apartmani se nalaze svega 500 metara od mora, ima ih 9, od kojih je najmanji studio s 22 metra kvadratna, dok je najveći apartman s tri spavaće sobe i balkonom koji se proteže na 165 metara kvadratnih. 

image

Screenshot/ Booking

Cijena studija tijekom kolovoza kreće se od 99 eura za noćenje, dok će gosti za četiri noćenja u velikom apartmanu trebati izdvojiti 916 eura. Izgleda kako su turisti smještajem zadovoljni, pa su ga ocijenili s 9.3. Također je naglašeno da se smještaj nalazi pored crkve te da ima besplatan parking i Wi-Fi. 

Svećenik Mladen Šutalo je, prema registru, upisan kao vlasnik apartmana Zvijezda mora. 

"Župa Gospe od Zdravlja u Neumu je jedina župa na Jadranskom moru, a u sklopu župe je i crkva sv. Nikole, biskupa, ispod koje se nalaze još tri etaže s posebnim prilazima. Na dvije etaže bile su neuređene prostorije (9), koje smo uredili prošle i ove godine te iste počeli iznajmljivati ljudima koji ovo mjesto rado pohode, pogotovo u ljetnim danima.

Na drugoj etaži nalazi se još i amfiteatar, a treća etaža su podrumske prostorije. Ništa neobično, kao što, vjerujem, znadete da i druge crkvene institucije imaju iste/slične prostore koje iznajmljuju i od toga žive, ovisno od toga gdje se nalaze", odgovorio je Indexu don Mladen Šutalo. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 15:02