StoryEditorOCM
Regijaužas u sarajevu

Stravična prometna nesreća odnijela život: pijan bez vozačke pokosio tri pješakinje, preminula mlada liječnica

Piše Vijesti SD
27. svibnja 2023. - 16:42

Sinoć je u prometnoj nesreći, koja se dogodila oko 23:30 na Marijin Dvoru u Sarajevu, poginula mlada liječnica Azra Spahić (1998.), zaposlenica Doma zdravlja Kantona Sarajevo.

Armin Berberović, koji je upravljao Mercedesom kojim je sinoć udario tri pješakinje, od čega je mlada liječnica na mjestu preminula, a dvije zadobile teške tjelesne ozljede, nije imao vozačku dozvolu, piše Klix.ba.

Ovo je na današnjoj pres konferenciji izjavila glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić.

"Ovo vozilo je smješteno u depo vozila MUP-a KS radi daljih vještačenja koja će biti rađena. Muškarac koji je vozio će nakon kriminalističke obrade biti predat u nadležnost nadležnog tužioca", dodala je Novalić.

Novalić je dodala da je jedna ozlijeđena djevojka u teškom stanju s obzirom da je zadobila teške ozljede opasne po život, dok je druga, koja je također zadobila teške ozljede, otpuštena na kućno liječenje.

Haris Vranić, kantonalni ministar zdravstva oglasio se nakon tragične prometne nesreće, javlja Oslobođenje.

- Stanujem u centru grada cijeli život, od rođenja, i svjedočim ludim utrkama automobila i motocikla svaku noć, pogotovo ljeti, stravičnoj buci mašina od koje se ne može oko sklopiti, i nikad se ništa poduzelo nije. Bilo je bezbroj nesreća u Titovoj ulici sa smrtnim ishodima, bez ikakvih naknadnih reakcija, napisao je Vranić.

Dodaje da je stotinu puta apelirano da se postave kamere, ležeći policajci, kao u svim uređenim gradovima, ali nikad nije bilo sluha.

- Za mene je neopravdano, nelogično, neobjašnjivo postavljenje mnogobrojnih kamera na izlazima s autoputa, nasred autoputa, a da u gradu, na najfrekventnijim ulicama nemate niti kamera, niti "ležećih policajaca", ali nažalost mi i jesmo zemlja apsurda.

Pa tako umjesto da hodamo trotoarima, da majke sa djecom u kolicima idu sigurno trotoarima, mi hodamo čekajući da nas auto udari, a automobili, najčešće oni skupi, "odmaraju" na trotoarima. I tako decenijama, i svakim danom sve je gore.

Tragično preminula djevojka, mlada doktorica, koja je još jedna nevina žrtva "pobješnjelih, bahatih tatinih i maminih sinova", bila je odlična drugarica mojih kćerki, iz predivne obitelji, predivan mladi cvijet, na početku života i karijere, koji je u trenutku nestao, piše Vranić te pita: Jesmo li i mi krivi?

- Jesmo, jer nijemo sjedimo i vrtimo rulet gledajući i čekajući na kojem sljedećem imenu će se kuglica zaustaviti.

Nemam riječi, duboko žalim, osjećam duboku bol i bijes, jer ne mogu ništa promijeniti.

Obitelji iskrena sućut u njihovoj neizmjernoj boli - stoji na kraju njegove objave na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 10:01