StoryEditor
Regijadrama u blizini granice

Razbojstvo u Hercegovini: ilegalnog trgovca devizama iz Metkovića izgurali s ceste, pa istukli i opljačkali. Odnijeli su mu 140.000 maraka i skoro 5000 eura

15. ožujka 2021. - 15:17
Nepoznati pljačkaši presreli su automobil Passat u kojem se nalazio pedesetšestogodišnjak...Tom Dubravec/Ilustracija/Cropix

Pedesetšestogodišnji državljanin RH s prebivalištem u Metkoviću pretučen je u opljačkan u hercegovačkom naselju Gabela nedaleko od malograničnog prijelaza Unka. Nepoznati počinitelji ukrali su mu oko 150 tisuća konvertibilnih maraka i oko pet tisuća eura. Doznajemo da se muškarac bavio ilegalnom trgovinom devizama te da je išao na veletržnicu u Čapljinu gdje je obavljao većinu posla oko preprodaje deviza. Pljačkaši su ga očito pratili i presreli na ulazu u naselje Gabela iz pravca Metkovića a potom je uslijedila prava drama filmskih razmjera.

Kako doznajemo, dvije nepoznate osobe, koje su se nalazile u džipu plave boje, njemačkih registarskih oznaka, u blizini GOŠK-ovog igrališta presreli su automobil Passat u kojem se nalazio pedesetšestogodišnjak. Zatim su udarili u njegovo vozilo i stjerali ga s ceste u obližnji kanal.

Nakon toga su ga izvukli iz vozila, istukli te mu uzeli torbu u kojoj se, kako nam je, neslužbeno potvrđeno iz MUP-a HNK-a, nalazilo 140.000 maraka, 4.750 eura i osobni dokumenti, piše Dnevni avaz.

Nedugo nakon brutalnog razbojništva, nesretni čovjek je sve prijavio u Policijsku upravu Čapljina, a u međuvremenu je policijska patrola dojavila da je u blizini igrališta pronađeno vozilo VW Tuareg, njemačkih oznaka, koje je u potpunosti izgorjelo a s kojom su se dovezli pljačkaši koji su očito imali pomagača koji ih je odvezao s mjesta događaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. siječanj 2022 12:05