StoryEditor
Regijapotraga u tijeku

Pucnjava u Sarajevu: ubijena ženska osoba, zalutali metak ranio slučajnu prolaznicu

Piše PSD
5. studenog 2019. - 13:19

U jutrošnjoj pucnjavi koja se dogodila u Sarajevu jedna ženska osoba je ubijena, dok je druga ranjena i nalazi se u bolnici. 

Kako saznaje portal Klix.ba, zalutali metak je ranio zaposlenicu sarajevske komunalne tvrtke "KJKP Park" koja je u tom trenutku započinjala radni dan u krugu rasadnika koji se nalazi pored ceste.

Policija traga za ubojicom čiji identitet još nije poznat.

Ubijena je ženska osoba inicijala S.T., a ranjena je S.M., neslužbeno saznaje Klix.ba.

Prema riječima glasnogovornice KJKP Park Aldijane Hamze, ranjena zaposlenica nije u životnoj opasnosti, dok osoba koja je ubijena nema veze s komunalnom tvrtkom.

Radio Sarajevo piše da se pojavila neprovjerena informacija da je motiv ubistva ljubomora.

Sve se dogodilo jutros oko 7.17 sati u ulici Aleja Bosne Srebrene kada je došlo do upotrebe vatrenog oružja. Tada je zalutali metak pogodio nesretnu radnicu. U tom trenutku na istom mjestu je bilo još radnika.

"Izbjegnuta je veća katastrofa s obzirom na to da je u tom trenutku oko 15 osoba počinjalo radni dan na istom mjestu", rekla je Hamza.

Nakon dojave o pucnjavi na teren su upućene jake policijske snage i Hitna pomoć.

Veliki broj inspektora i policajaca je na terenu, a očevidom rukovodi dežurni tužitelj Tužilaštva Kantona Sarajevo uz asistenciju Uprave policije MUP-a KS i vještaka sudske medicine, rekao je glasnogovornik MUP-a Mirza Hadžiabdić.

Izdvojeno

02. kolovoz 2020 21:03