StoryEditorOCM
RegijaGUŠENJE KORUPCIJE

Predstavljali se kao porezni inspektori, pa uzimali novac od građana

Piše Vijesti SD
19. ožujka 2023. - 23:04

Uprava kriminalističke policije MUP-a RS napisala je prijavu protiv B.M., A.S. i G.N., zbog sumnje da su, predstavljajući se kao porezni inspektori, zahtijevali novac od građana na području više gradova i općina u Republici Srpskoj, piše klix.ba.

"Istragom koju su proveli inspektori Uprave kriminalističke policije MUP-a i Policijske uprave Mrkonjić Grad, utvrđeno je da su osumnjičene osobe u vremenskom razdoblju od 1. siječnja 2023. do dana podnošenja izvješća, u Banjoj Luci, Mrkonjić Gradu, Gradišci, Čelincu i Kotor Varošu dogovarale, organizirale, te se lažno predstavljale, zloupotrebljavajući službeni položaj, kao inspektori Porezne uprave RS", kazali su u tamošnjem MUP-u.

TV kuća ATV neslužbeno je doznala kako je izvješće podneseno protiv Milivoja Babića, Siniše Antića i Nebojše Grčića. Babić je, inače, djelatnik Porezne uprave RS.

Kako su rekli u MUP-u, navodeći inicijale, ovaj trojac je koristio službene značke i iskaznice Porezne uprave RS, a koju je posjedovao Babić, te su od građana zahtijevali i uzimali novac. Na ovaj način prevarili su više gospodarskih subjekata.

Porezna uprava RS obavijestila je javnost kako je, povodom današnjeg dana hapšenja inspektora Porezne uprave u Banjoj Luci, podržala aktivnosti policije i tužiteljstva na suzbijanju korupcije i kriminala.

Iz Porezne uprave RS naveli su kako će po dobijanju službenih informacija o ovom slučaju od istražnih tijela, u skladu sa zakonom, odlučiti i o pokretanju disciplinskog postupka protiv spomenutog inspektora.

"Naime, jedan od strateških ciljeva u radu Porezne uprave RS, uz borbu protiv sive ekonomije, također je i podrška suzbijanju korupcije i kriminala, pa smo vrlo odlučni ukloniti iz naših redova sve one koji su skloni činjenju krivičnih dijela i onih koji ih rade. Ove aktivnosti upravo tome idu i u prilog", istakli su u Poreznoj upravi Republike Srpske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 20:09