StoryEditor
Regijapotvrdio i mup

Potpredsjednik crnogorske vlade Dritan Abazović o prijetnjama ‘kavačkog klana‘: ‘Spreman sam platiti cijenu borbe protiv kriminala!‘ Policija mu pojačala osiguranje...

Piše PSD
27. travnja 2021. - 18:52
Dritan Abazović, skroz lijevo na fotografiji, ovih dana živi pod posebnim sigurnosnim mjeramaSavo Prelevic/AFP

"Spreman sam platiti bilo koju cijenu, svi se moramo založiti", izjavio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović povodom policijskih navoda da mu je ugrožena sigurnost od strane tzv. kavačkog kriminalnog klana, prenosi Dnevni avaz.

Organiziranog kriminala nema bez političke podrške, jer ako je kriminal organiziran, onda ima pipke u svemu, izjavio je Abazović.

Zbog indicija da su pripadnici kavačkog kriminalnog klana spremali ugroziti život potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, pojačano mu je osiguranje, priopćeno je  iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Crne Gore.

Iz MUP-a su naveli da su pripadnici policije došli do saznanja da je potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću ugrožen život od strane Slobodana Kašćelana i njegove grupe, a zbog njihovog prošlotjednog uhićenja.

Do tih saznanja su, kako dodaju, došli rješavajući slučaj ubojstva Zorana Ašanina 25. travnja u Mojkovcu. Na njega je, prema policijskom priopćenju, pucao Goran Pantović koji je često viđan u društvu Slobodana Kašćelana, navodnog vođe kriminalnog klana. Zbog ubojstva u Mojkovcu Pantović je uhićen

Iz MUP-a su naveli da njihova saznanja ukazuju da je ta namjera kavačkog klana reakcija na njihovo uhićenje zbog kaznenih djela teškog i organiziranog kriminala.

Zgrada u kojoj Abazović stanuje u Podgorici je pod pojačanim nadzorom, sa četiri automobila i osam policajaca, objavila je podgorička Pobjeda.

item - id = 1094469
related id = 0 -> 1136972
related id = 1 -> 1135491
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 08:30