StoryEditor
Regija‘vučna služba‘

Pogledajte kakvu je ludost izvela ova ekipa na autocesti: nisu prošli ‘lišo‘, iživcirani vozači su ih snimili, a onda ih je policija identificirala...

26. siječnja 2020. - 11:02
Boris Kovačev/Hanza media/Ilustracija

Ludost nad ludostima izvela je jučer ekipa iz tri osobna automobila na autocesti A1 kod Sarajeva.

Vjerojatno za poterebe kakvog videa i koji like viška, za automobil su vezali sanjke te njih i 'vozača' vukli kilometrima.

Sve je snimao putnik koji se smjestio u prtljažniku automobila, a da im posao ne bi pokvarili drugi vozači, s dvama automobilima i upaljenim žmigavcima su usporili do kraja promet i prolazak drugim vozilima.

Nesreća po njih je što se ovo baš nije svidjelo svima koji su se zatekli na autocesti i snimili su svoj video, koji su distribuirali lokalnim portalima.

Jutro poslije policija je identificarala sanjkaša i njegovu 'vučnu službu'.

- Sve osobe su punoljetne i one su privedene i saslušane u prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo, nakon što smo od građana primili dojavu o događaju na autoputu i pogledali video koji ste objavili na portalu. Riječ je o osobama inicijala D. Ž. (1997.), S. B. (1989.), E. Đ. (2000.), K.Đ. (1995.), M.A. (1999.) - kazao je za Klix.ba Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a KS.

Policija je o svemu izvijestila Tužiteljstvo iz kojeg su, pak, poručili da u konkretnom slučaju nema elemenata kaznenog djela i da će sudionici biti sankcionirani po prekršajnom osnovu.

- Bit će pokrenuti zahtjevi za prekršajni postupak nadležnom sudu i najvjerovatnije je riječ o novčanoj kazni, ali zasad se ne može se govoriti o iznosu jer se prikupljaju operativni materijali i dokazi kako bi se u konačnici odredilo za koje sve prekršaje će biti pokrenut postupak - pojasnio je Hadžiabdić.

Prema važećem zakonu o cestovnom prometu BiH, autoputem se ne smiju kretati pješaci, stoka, ni vozila koja se prema odredbama ovog zakona ne smatraju motornim vozilima. Autoputem se ne smiju kretati ni motorna vozila koja prema svojim konstrukcijskim osobinama ne mogu kretati brzinom većom od 40 kilometara na sat. 'Sanjkaše' ovaj zakon ne spominje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. rujan 2020 16:32