StoryEditorOCM
Regijaosmi dan

Ovo su ključni trenuci u istrazi oko nestanka malene Danke. Evo što znači raspisivanje žute Interpolove tjeralice

Piše VIJESTI SD
2. travnja 2024. - 22:04

Potraga za Dankom Ilić (2) traje već osam dana. Srpska policija, zajedno s kolegama iz Beča, nastavila je utvrđivati utvrđuje tko su osobe sa snimke zbog kojeg je istraga proširena i na glavni grad Austrije.

Za Dankom traga više stotina pripadnika policije i spasilaca, pretražen je svaki pedalj Banjskog polja iz kojeg je 26. ožujka nestala bez traga, a ovo su neki od ključnih trenutaka istrage.

Dok bečka policija utvrđuje tko su žene sa snimke iz Beča na kojem se vidi i djevojčica koja sliči na nestalu Danku Ilić, srpska policija i spasilački timovi nastavljaju s potragom.

Strepnja u Srbiji

Osam dana je prošlo otkako je Danka Ilić posljednji put viđena u dvorištu kuće u Banjskom polju i otkako se prvi put oglasio sistem „Pronađi me“.

Već osam dana cijela Srbija sa strepnjom iščekuje bilo kakvu informaciju o djevojčici. Potraga je započela pretragom užeg kruga mjesta na kojem je posljednji put viđena u Banjskom polju, a do danas je znatno proširena, pa je pregledan svaki korak ovog sela i njegove okoline, piše nova.rs.

Sedmog dana od nestanka djevojčice, u nedjelju 31. ožujka, predsjednik Srbije je kazao kako se pojavio novi trag koji bi mogao biti značajan u potrazi.

Potom je objavljeno da je riječ o snimci nastaloj na tramvajskoj stanici u Beču, koji je zabilježio jedan Srbin vidjevši na stanici dvije žene koje su mu se učinile sumnjivima.

Snimak je poslao policiji u Srbiji, a zatim je proslijeđen policajcima u Austriji, koji sada pokušavaju rasvijetliti tko su pak one.

image

Za Dankom je raspisana i žuta Interpolova tjeralica, predviđena za nestale osobe

Osim srpske i bečke policije, snimak je pogledala i Ivana Ilić, majka nestalog djeteta.

„Zbog istrage ne smijem komentirati. Policiji svaka čast, ljudi ne spavaju, danonoćno traže. Nadam se da ćemo što prije zagrliti naše dijete“, navodi majka nestale Danke u ekskluzivnom razgovoru za Nova.rs.

Nakon što su se pojavile sumnje da je mala Danka van Srbije, uzimajući u obzir snimku za malom Dankom je raspisana i žuta Interpolova tjeralica čime je sumnja da je Danka žrtva otmice pojačana.

Obvezujuća za sve policije

„Žuta Interpolova tjeralica raspisuje se prilikom potrage za nestalima za koje se pretpostavlja da su žrtve otmica, prije svega se to odnosi na maloljetnike, ali i odrasle osobe, ali i da bi pomogla identifikaciji osoba koje to ne mogu same.

Ova vrsta tjeralice je obvezujuća za sve policije svijeta i predstavlja moćno oružje u rukama policije i što je najvažnije, daje rezultate.

Policajci imaju sve informacije....i svaki će policajac na cesti, u svakom kvartu znaju da se traga za njom, kazala je ranije Slavica Radovanović iz MUP-a Srbije.

Tri osobe privedene su otkako se traga za Dankom Ilić. Riječ je o osobama iz Bosne i Hercegovine.

Policija je od prvog dana, par sati nakon što je prijavljen nestanak djeteta, na terenu počela da razgovara s ljudima iz Banjskog polja. Na desetine komšija je ispričalo svoja saznanja o danu kada je Danka nestala, policija je ispitivala i Dankine roditelje, otac je podvrgnut poligrafskom testiranju koje je prošao. S druge strane, Dankina majka nije poligrafski testirana jer je u drugom stanju, piše nova.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. srpanj 2024 07:44