StoryEditor
Regijadoznaje dnevni avaz

Ništa od izručenja Zdravka Mamića: sud u BiH odlučio da nisu ispunjene potrebne pretpostavke, ni po novoj optužnici USKOK-a

Piše PSD
30. kolovoza 2019. - 15:17

Bosna i Hercegovina neće izručiti Dinamovog savjetnika Zdravka Mamića Hrvatskoj, koja ga traži po novoj tjeralici Županijskog suda u Osijeku, doznaje Avaz.

Sud je, kako piše Avaz, utvrdio da nisu ispunjene pretpostavke da Mamić bude izručen Hrvatskoj ni po novoj optužnici USKOK-a.

Na taj način prihvaćen je i prijedlog Tužiteljstva BiH, koje je na sudskom ročištu prije mjesec, pozivajući se na Zakon o međunarodno-pravnoj pomoći, istaknulo da je propisana zabrana izručenja bh. državljana i da nema uvjeta da se Mamić izruči Županijskom sudu.

Prema prvoj optužnici, Mamić je nepravomoćno osuđen na šest i po godina zatvora, ali je dan pred izricanje presude došao u Međugorje, gdje se nalazi već više od godinu dana.

Na ovu odluku suda postoji mogućnost žalbe, ali s obzirom na to da se Tužiteljstvo BiH usprotivilo izručenju, Avaz piše da će rješenje biti upućeno na ruke ministra pravde BiH Josipa Grubeše.

Ģrubeša se do sada svaki put vodio odlukama suda BiH.

 

Izdvojeno

14. kolovoz 2020 02:12