StoryEditor
Regijastigli rezultati

Negativni nalazi na koronavirus za četiri osobe u BiH: zdravstvene ustanove proširuju kapacitete za karantenu, pojačanja provjera putnika na granicama

Piše Hina
26. veljače 2020. - 13:45
Ilustracija/AFP

Nalazi testiranja na prisustvo koronavirusa za četiri osobe čiji su uzorci testirani u Bosni i Hercegovini su negativni, objavile su u srijedu zdravstvene vlasti koje se pripremaju za pojavu zaraze ovoga opasnog virusa.

Sveučilišni klinički centar u Sarajevu izvijestio je kako su testovi pokazali da troje kineskih turista koji su jučer smješteni na odjelima tog centra nemaju koronavirus. Oni su imali blaže simprome prehlade, ali su zbog predostrožnosti zadržani u bolničkoj karanteni. Identični su nalazi i za vozača autobusa iz Tuzle koji se proteklog vikenda vratio iz Venecije.

Prema informacijama Županijskog kriznog stožera Tuzlanske županije, osoba čiji su brisevi jučer poslati na analizu ne boluje od bolesti izazvane ovim virusom. Radi se o vozaču autobusa koji je vozio školsku djecu na ekskurziju u Veneciju te se samoinicijativno javio liječnicima.

Tijekom jučerašnjeg dana u kućnu karantenu poslana su djeca iz Sarajeva i Gračanice, koja su boravila u sjevernom dijelu Italije proteklog tjedna.

U međuvremenu zdravstvene ustanove proširuju kapacitete za karantenu u nekoliko sredina kako bi bili pripravni za smještaj određenog broja pacijenata.

Zbog straha od širenja epidemije koronavirusa u Međunarodnoj zračnoj luci u Sarajevu od jutros je postavljen punkt sanitarne inspekcije za skeniranje putnika. Na toj lokaciji će se pregledavati putnici sa svih dolaznih letova, s posebnom pozornošću na putnike koji stižu iz Kine, Južne Koreje, Italije i Irana.

Na graničnim prijelazima s BiH također je pojačana provjera putnika.

Izdvojeno

13. srpanj 2020 09:48