StoryEditorOCM
Regijasuđenje roditeljima

Mučni detalji svjedočenja Koste K., maloljetnom ubojici pozlilo nakon što mu je pitanje postavila majka ubijenog dječaka

Piše Vijesti SD
8. listopada 2024. - 22:06

Kosta K, "dječak ubojica" iz OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu problijedio je i sjeo tijekom današnjeg svjedočenja kad je u sudnici ugledao majku jednog od ubijene djece.

Na temelju tvrdnji liječnika i skrbnika – djelatnika Centra za socijalni rad moglo bi se zaključiti da dječaku skoči tlak kada osjeti emocionalni naboj.

Tijekom svjedočenja, kada mu je majka ubijenog dječaka počela postavljati pitanja, dječak je počeo kratko disati i problijedio, zbog čega su morali reagirati liječnici koji su bili prisutni na suđenju.

‘Navodno mu borba s emocijama stvara i fizičke smetnje u vidu bljedila, otežanog disanja, znojenja‘, kazao je izvor za Mondo.rs.

Kako se neslužbeno doznaje, majka ubijenog dječaka pitala je ubojicu svog sina "zašto je to učinio".

“Odgovorio je da se osjećao odbačenim”, kaže sugovornik za Mondo.rs.

Podsjetimo, dječak koji je 3. svibnja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", danas se prvi put otkako je ubio nedužnu djecu i školskog čuvara, našao oči u oči s obiteljima svojih žrtava, ali i s roditeljima s kojima mu je od podizanja optužnice zabranjeno komunicirati.

Na suđenje roditeljima došao je odjeven u crnu taktičku košulju koju je izvukao iz hlača i naočalama na glavi. 

Prema informacijama, on je na saslušanju rekao da je masakr počinio zbog majke koja je "inzistirala da on bude najbolji od svih".

Kako su tijekom dana javili srbijanski mediji, pri ulasku u sudnicu nije gledao roditelje.

Dječak je na suđenju isticao da je za sve kriva njegova majka.

"Moja majka je stalno zahtijevala da budem najbolji. Ljutila se i vikala kad nisam bio najbolji. Budući da je stalno tražila više od mene, bio sam i ljut na nju. Njeno ponašanje je utjecalo na mene da napravim ono što sam napravio. Da nisam imao očevo oružje, ne bih ovo učinio.", navodno je kazao Kosta K. na saslušanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. listopad 2024 22:12