StoryEditor
Regija'ostajem pri svom'

'Možete me i ubiti, ali ja, Sarajka i muslimanka, nosit ću kockice': Sedina Muhibić progovorila o incidentu kojeg je doživjela zbog jakne hrvatske ski reprezentacije

Piše Zoran Šagolj
16. siječnja 2019. - 16:58
Sedina_u_cro_jaketi

Bosanskohercegovačka skijašica Sedina Muhibić doživjela je neugodu u ponedjeljak navečer u sarajevskom tramvaju jer je bila odjevena u jaknu hrvatske skijaške reprezentacije s prepoznatljivim crveno-bijelim kockicama.

O napadu je na svom Faceu progovorila sama skijašica.

- Još sam pod utiscima onoga što se večeras desilo. U skoro punom tramvaju stajala sam i slušala muziku. Nisam ni shvatila da je u tramvaju kaos zbog mojih kockica. U jednom momentu su mi gospođe prišle i rekle kako je u tramvaju neki divljak koji me želi ubiti, prebiti kad izađem iz tramvaja jer, kako kaže, "šahovnici nije mjesto u Sarajevu", "mrzi Hrvate", "otkud mi hrabrost, treba me ubiti..." - napisala je Sedina.

Pohvala Ante Kostelića

Zaštitili su je sami građani te pozvali policiju, nakon čega je osoba koja je prijetila pobjegla.

- Smatram da imam pravo svoju jaknu obući kad hoću i gdje hoću, pa i u Sarajevu. Danas je bilo hladno i svi znate da su se i snijeg i kiša smjenjivali... Zašto ne bih obukla najbolju jaknu koju imam? Nisam nacionalist i nikad neću biti, iako imam možda i više prava biti nego taj divljak. Da nije rata bilo, možda bih i ja imala roditelje i obitelj, drugi život, pa opet ne mrzim, sretna sam, volim život, jer pojedinac ne čini populaciju. Oke mi je, možete me i ubiti, ali ja - Sarajka - muslimanka - ostajem pri svom, pa taman sama i jedina bila. I dalje s ponosom kockice moje drage će me pratiti, jer su mi donijele najljepše trenutke života, kao i super prijatelje. Svi koji su protiv toga, neka kockice broje, a ne moraju me ni pogledati više - još je dodala.

Životna priča 27-godišnje Sedine već je otprije poznata u Hrvatskoj i cijeloj regiji. Rođena je predratne 1991. godine, ali su je roditelji odmah ostavili u Domu za nezbrinutu djecu na Bjelavama i nikada ih nije upoznala. Skijanje je počela trenirati s pet godina, ali je paralelno gurala odbojku, glumu...

Iako se u jednom trenutku teže ozlijedila, nije željela ostaviti skije i htjela je pošto-poto ostati u tom sportu. Kako joj u BH-savezu nisu odgovorili, obratila se onom hrvatskom. Čuvši njezinu priču, u Zagrebu su je primili objeručke, tako da je ušla i u organizaciju "Snježne kraljice" na Sljemenu.

- Ne treba snimati film o meni i mojim Kostelićima, nego film o tebi – rekao joj je jednom prilikom Ante Kostelić.

Nakon mučnog događaja u tramvaju, Sedina je dobila brojne poruke potpore iz cijele BiH, kao i regije.

Izdvojeno

02. srpanj 2020 07:15