StoryEditorOCM
Regijanije u šoldima sve

Liječnica ostavila veliku plaću i moćan status u Njemačkoj da bi se vratila u BiH: ‘Imala sam jedan bitan razlog...‘

Piše Vijesti SD
20. ožujka 2023. - 14:55

Ne bježe liječnici samo iz Hrvatske nego i iz Bosne i Hercegovine, ali primjer potpuno suprotne situacije je doktorica Iman Al-Zghoul, specijalistkinja interne medicine koja se nakon deset godina učenja i rada u Njemačkoj odlučila vratiti u svoju domovinu. 

Al-Zghoul je iz Bosne i Hercegovine u Njemačku otišla 2013. godine na specijalizaciju koju je oduvijek željela. Naučila je jezik i tamo je radila ukupno 10 godina i to na četiri različite klinike.

Za N1 je ispričala kako je surađivala s brojnim stručnjacima koji su uvijek u fokus stavjali pacijenta brinući i o tome da se njihovi mlađi kolege čim prije osposobe za samostalan rad. No, ova liječnica priča kako je cijelo vrijeme znala da "to nije to", a jako joj je nedostajala i ključna socijalna komponenta. 

- Za mene nema ljepše zemlje od Bosne i Hercegovine. Osjećaj kad sam u svojoj domovini i komšiluku se ne može opisati i ne može mi ga nadoknaditi nijedna druga država. Njemačka je lijepa i uređena zemlja, ali nije mi mogla nadoknaditi taj osjećaj - ispričala je liječnica. 

Najjači motiv joj je bio to što je htjela provoditi vrijeme s majkom. 

- Kad imate novac i status, a niste sretni, onda ćete se zapitati što je to što vas čini sretnim. Odlučila sam srcem, a ključni faktor je bila moja majka. Mnogi od nas su tamo, a roditelji nam ovdje. Moja majka je bila sama. Oni vremenom postaju sve više iznemogli - kazala je Al-Zghoul koja sada radi u Poliklinici Alabajči u Tuzli. 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 21:25