StoryEditorOCM
RegijaSRODNE DUŠE HAŠKE

Kad se ‘naši‘ i ‘njihovi‘ zločinci vole i to javno: Šešelj poslao Tuti vijenac, a Naletilićev brat odnio ga na grob. Pročitajte što je pisalo na vijencu i to - ćirilicom!

Piše PSD
1. siječnja 2022. - 18:54

Srpski radikal i optuženi ratni zločinac Vojislav Šešelj govorio je, gostujući kod Milomira Marića na srpskoj TV Happy, zašto je poslao vijenac na sprovod Mladena Naletilića Tute 21. prosinca 2021. u Širokom Brijegu - prenosi Jabuka TV.

Zapovjednik Kažnjeničke bojne HVO-a preminuo je 17. prosinca u SKB-u Mostar u 75. godini života, a nekoliko dana poslije sprovoda objavljena je fotografija s njegove obiteljske grobnice na kojoj se nalazi vijenac od njegovog prijatelja iz Haaga Vojislava Šešalja.

– Milošević je došao u Haag nepune tri godine prije mene i on se već sprijateljio s Tutom. Jednom kaže kako zna da on pola stvari ”veže i izmišlja”, ali ga je lijepo slušati. Zaista je bio zabavan i duhovit. I onda kad sa mnom uđe u duel onda se svi oko nas valjaju od smijeha. Mi smo bili duhovna hrana za ove ostale paćenike tamo koji bi često padali u letargiju i depresiju – rekao je Šešelj, dodavši da Tuta i on nisu imali granica u šalama.

Šešelj je ispričao da je Tuta poslao svoja oba sina na Miloševićev sprovod u Požarevac, a zatim je pričao o slanju vijenca na Tutin sprovod u Široki Brijeg:

– Kad je Tuta umro, nisam naravno mogao u Široki Brijeg na pogreb, ali sam pozvao jednog haaškog supatnika i zamolio ga da kupi vijenac i da s jedne strane piše ”Posljednji pozdrav dragom prijatelju”, a s druge strane ”Tuti od Vojislava Šešelja” i da bude na ćirilici.

On je kupio taj vijenac, došao u Široki Brijeg i javio se Tutinom bratu. Rekao mu je da ima problem jer je Šešelj poslao vijenac i da je posljednji pozdrav napisan ćirilicom. Njegov brat je s obje ruče ščepao vijenac i rekao: ”Tko poštuje moga brata, dobro došao je!” I osobno ga odnio do kapelice. I nitko pisnuo nije. Da ga je ovaj tamo predao moglo bi biti svašta. Možda bi ga i ubili. Tko zna kako je tamo, naoštrena atmosfera, nitko od vlasti nije bio, Tuta je na neki način bio odbačen od režima… – rekao je Šešelj.

image
Mladen Naletilić
AFP

Govorio je i o Tutinoj otpužnici:

– Još jednu stvar da ti kažem koja je meni važna i zbog čega sam prema njemu imao korektan odnos. Čitao sam obje njegove presude, on nema ni jedno konkretno ubojstvo. On je optužen što je njegova bivša jedinica, Kažnjenička bojna, zauzela neka sela, Soviće i Doljane, i tamo ubila nekoliko muslimana. Kod njega ništa drugo, možda je motorolom nekog lupio po glavi, sve to piše u presudi i može se pročitati. Tutu su sudili zato što je poslije Daytona prijetio da će ubiti guvernera Mostara Hansa Koschnicka. To je razlog što su ga optužili, inače vjerojatno ne bi – smatra radikalni Šešelj, a prenosi Jabuka TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 07:22