StoryEditor
Regijasarajevska afera

Inspektori ušli na Medicinski fakultet: provjerava se ‘ubrzano‘ akademsko napredovanje Sebije Izetbegović, supruge najmoćnijeg političara u BiH

Piše psd
11. lipnja 2021. - 14:00
Sebija Izetbegović u udruštvu svog supruga Bakira i Denisa ZvizdićaSamir Yordamovic

Inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove (KUIP) ušli su na Medicinski fakultet u Sarajevu gdje obavljaju provjeru akademskog obrazovanja Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a, piše Dnevni  avaz.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove, nakon što nije dobila zahtjev Vlade KS, formirala je predmet na inicijativu v.d. direktora KUIP-a Adisa Mešića.

Zahtjev je formiran još prošlog tjedna, ali se čekao povratak inspektora sa seminara u Neumu.

Podsjetimo, direktorica KCUS-a našla se u središtu nove afere jer je sumnjivo kako je završila 10 ispita na postdiplomskom studiju u Zagrebu, a koja su joj zatim, za sada prema neutvrđenim informacijama, priznata u Sarajevu.

Sporno je kako je supruga najmoćnijeg bošnjačkog političara Bakira Izetbegovića studij upisala 2. ožujka 1993. godine, a već 19. ožujka položila prvi ispit.

Tačnije, prvi ispit položila je za 17 dana. Ranije je iz ove ustanove u Zagrebu rečeno da Sebija uopće nije bila registrirani postdiplomac. Inspekciju, logično, zato zanima Sebijino "ubrzano" akademsko napredovanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2021 20:39