StoryEditor
Regijadragan lukač, pomoćnik direktora SIPA-e, opovrgava izjave o planiranim uhićenjima izetbegovića, dodika i čovića

Igra živaca: šuplja priča iz Dodikove kuhinje

Piše PSD.
5. svibnja 2009. - 20:23

Sve je to šuplja priča. To rade paraobavještajne službe iz Banje Luke, iz Republike Srpske, i iza ove svoje tvrdnje čvrsto stojim

Dragan Lukač, pomoćnik direktora SIPA-e, u izjavi za sarajevski “Dnevni avaz” kategorično je  opovrgnuo je informaciju da je on već dobio nalog za uhićenje Bakira Izetbegovića, potpredsjednika SDA, a koje se navodno treba dogoditi u sklopu “razrađenih planova bosanskohercegovačkih sigurnosnih struktura i dijela međunarodne zajednice, a u cilju eliminiranja s političke scene Izetbegovića, Dragana Čovića i Milorada Dodika”.

Nema ni istrage

− Sve je to šuplja priča paraobavještajnih službi iz Banje Luke, iz Republike Srpske, i iza ove svoje tvrdnje čvrsto stojim. Niti mi provodimo bilo kakve istrage o tim ljudima, osim što je za Dodika već općepoznata stvar, niti se bavimo Čovićem i Izetbegovićem − ističe Lukač.

Navodno je u cijelom slučaju bilo “ključno skloniti Izetbegovića s političke scene” jer se, prema  nekim izvorima, američka administracija oštro protivi njegovoj namjeri da postane šef najjače bošnjačke stranke u BiH.

Tvrdnju da raspolaže informacijama s vrlo visoke razine o svom uhićenju iznio je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, na konferenciji za novinare u Mostaru. Čović je rekao da je razlog za njegovo uhićenje poput “nekog balansa na uhićenje Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika“.

Inače, priča o uhićenju navedene trojice pojavila se u “Večernjem listu BiH”. Prema njihovu pisanju, unutar sigurnosnih struktura BiH i dijela međunarodne zajednice postoje razrađeni planovi o eliminaciji s političke scene nekih dužnosnika, među kojima su i spomenuta trojica.

Bitka prije kongresa

Navodni razlog uklanjanja Izetbegovića juniora s političke scene jest predstojeći kongres SDA, a na kojemu će se odlučiti tko će biti nasljednik Sulejmana Tihića, odnosno hoće li on dobiti još jedan mandat ili će to biti njegov najžešći kritičar i protukandidat Bakir Izetbegović.

Hoće li se išta od medijskih spekulacija i ostvariti, znat će se uskoro. No, evidentna je činjenica da se prije održavanja stranačkoga kongresa SDA i najave skorog ujedinjenja ili spajanja dva HDZ-a vodi žestoka medijska kampanja u kojoj se ne biraju sredstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2021 09:13