StoryEditor
RegijaFEŠTA na prigodnoj svečanosti u nazočnosti brojnih gostiju otvorena dva izuzetno VAŽNA OBJEKTA

Gruđani dobili dvoranu i laboratorij

Piše PSD.
14. veljače 2010. - 00:33

Uz nazočnost brojnih gostiju i uzvanika te mještana, u Grudama su na prigodnoj svečanosti otvoreni mikrobiološki laboratorij i nova školska sportska dvorana. Za županiju vrlo važan mikrobiološki laboratorij vrijedan oko 250.000 KM, svečano su otvorili premijer vlade Zapadno-hercegovačke županije dr. Zvonko Jurišić i ministar zdravstva dr. Boris Grizelj.

Tom prigodom ministar Grizelj izjavio je da se radi o projektu koji traje već tri godine i da korisnici usluga ovog laboratorija više neće morati ići iz županije u Mostar ili Čapljinu da bi izvadili određene nalaze. Do sada smo morali plaćati više od 300.000 KM godišnje za više od 24.000 nalaza koje bi naši stanovnici radili u Mostaru.

To znači da će samo za jednu godinu ovaj laboratorij imati pokriće novca koji je odlazio iz naše županije te će se moći sam financirati. Treba napomenuti da će se nalazi i dalje plaćati, no smanjit će se troškovi odlaska u druge laboratorije - kazao je ministar Grizelj. Premijer Zvonko Jurišić također je izrazio zadovoljstvo otvaranjem laboratorija i školske sportske dvorane koja je nedostajala grudskim učenicima.

Vrijednost dvorane je oko 1.700.000 KM, a najveći dio novca za njezinu izgradnju dala je vlada ZHŽ-a, federalno ministarstvo obrazovanja izdvojilo je 250.000 KM, dok je Vlada Republike Hrvatske sudjelovala u izgradnji s 50.000 KM. Novu školsku dvoranu otvorili su zajedno ministar školstva vlade ŽZH Vjekoslav Čamber te ravnatelj škole Leko, a svečanosti u Grudama bila je nazočna i federalna ministrica obrazovanja Meliha Alić.

MIROSLAV LANDEKA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. rujan 2020 04:46