StoryEditor
RegijaRUŠE REKORDE

Epidemija u BiH ne jenjava: danas 244 nova slučaja zaraze koronavirusom

8. srpnja 2020. - 13:33
Goran Mehkek/Ilustracija/HANZA MEDIA

U Bosni i Hercegovini u srijedu su potvrđena 244 nova slučaja zaraze koronavirusom, čime se ta zemlja približila rekordnom broju novozaraženih, zabilježenom u nedjelju, kada ih je bilo čak 289.

Kako su izvijestili entitetski zavodi za javno zdravstvo, u protekla 24 sata testirano je nešto više od 1500 uzoraka, a zaraza je potvrđena kod 123 osobe s područja Federacije BiH te kod 121 iz Republike Srpske. Prijavljen je i jedan novi smrtni slučaj povezan sa zarazom.

Pojedinačno je najveći broj novih slučajeva u Sarajevu, gdje je registrirano 45 novozaraženih, slijedi Bijeljina sa 25 slučajeva te Banja Luka sa 16.

Prema zbirnim podacima ukupan broj osoba zaraženih koronavirusom u BiH od početka epidemije sada je blizu 5.900, uz 208 smrtnih slučajeva povezanih s bolešću COVID-19.

Vlasti u BiH za sada ne najavljuju uvođenje dodatnih restriktivnih mjera, ali neprestano pozivaju stanovništvo na strogo pridržavanje onih koje su već propisane, a znače obvezu nošenja zaštinih maski, održavanje fizičke distance te zabranu okupljanja u skupinama većim od 50 osoba.

Predsjednik vlade RS Radovan Višković u srijedu je potvrdio kako u tom entitetu neće biti uvođenja dodatnih restrikcija, ali će se strožije nadzirati poštivanje postojećih mjera uz rigoroznije kažnjavanje onih koji te mjere ne poštuju.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. siječanj 2021 15:31