StoryEditor
Regijapravda je spora, ali...

Dvojica policajca optužena zbog prikrivanja dokaza u istrazi smrti Davida Dragičevića; Njegov otac i dalje tvrdi: Ubili su ga pripadnici MUP-a u sprezi sa tužiteljstvom

Piše H
7. rujna 2018. - 16:40
david

Tužitelji u Banjoj Luci podigli su u petak optužnicu protiv dvojice policajaca zbog propusta u istrazi smrti Davida Dragičevića, koja već mjesecima potresa političku scenu i pravosuđe u Republici Srpskoj.

Nezadovoljni građani svakodnevno se okupljaju u tom gradu, držeći kako je mladić ubijen a da policija i tužiteljstvo to pokušavaju prikriti.

Pojedinosti optužnice nisu objavljene, no lokalni mediji prenose da su policajci uklonili donje rublje žrtve, potencijalno jedan od ključnih dokaza.

Davidov otac Davor već mjesecima traži da se utvrdi tko je i zašto uklonio donje rublje, za koje je nedvojbeno utvrđeno kako je bilo na mladićevu tijelu pronađenom na ušću rječice Crkvene u Vrbas 24. ožujka.

"To je pomak naprijed jer su ta dva (policijska) službenika davala proturječne izjave pa se može naslutiti da je netko najvjerojatnije iznad njih naredio da se ukloni taj trag", izjavio je ranije odvjetnik Duško Tomić, jedan od članova odvjetničkog tima obitelji žrtve, u kojemu je i poznati hrvatski odvjetnik Anto Nobilo.

"Davida Dragičevića su ubili pripadnici MUP-a u sprezi sa tužiteljstvom. Znači najvažnije institucije ove države i (one) kriju zločin, to odgovorno tvrdim", kazao je Dragičević na 163. prosvjedu u Banjoj Luci.

Dodao je kako je njegov cilj stići do vrha piramide onih koji su odgovorni za ubojstvo i njegovo prikrivanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. siječanj 2022 00:54