StoryEditor
Regijavelika potraga

Drama u Banja Luci: majka i sin zaraženi koronavirusom pobjegli iz bolnice, policija dobila zadatak da ih locira i uhiti

27. ožujka 2020. - 11:13
AFP

Dvije osobe zaražene koronavirusom pobjegle su u petak u Banjoj Luci iz objekta za izolaciju u kojega su bili smješteni, potvrdila je lokalna policija koja navodi kako za njima trenutačno traga.

Riječ je o majci i sinu kod kojih je testiranjem potvrđena zaraza koronavirusom, a oni su bili smješteni na Kliniku za infektivne bolesti.

Tamo su prebačeni u četvrtak, nakon što su prosvjedovali zbog loših uvjeta smještaja u prostoru za izolaciju koji je uspostavljen u studentskom domu. Policija je i tada morala intervenirati, jer je sin prijetio kako će skočiti s petog kata doma ukoliko im se ne osigura bolji smještaj, no i kada je taj zahtjev ispunjen njemu i majci nije bilo po volji pa su se odlučili na bijeg.

Nakon što je Infektivna klinika o tome izvijestila policiju, u slučaj se uključilo i tužiteljstvo. Ono je priopćilo kako se bjegunce sada tereti za kazneno djelo prenošenja zarazne bolesti i nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Policiji je naloženo da ih locira i uhiti, a ukoliko bi to bilo prerizično, da ih se izolira i privede kada se za to steknu uvjeti.

Banja Luka je najveće žarište epidemije koronavirusa u Bosni i Hercegovini i tamo je od početka mjeseca zaraza potvrđena kod više od 80 osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. rujan 2020 17:39